Tejturmix

Péter Dani blogja

Karamellás banánkenyér vanília fagyival

A kenyérhez:
250 g liszt
150 g olvasztott vaj
100 g nádcukor
100 g kristálycukor
3 db tojás
8 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 db érett banán
90 g étcsokoládé
1 narancs reszelt héja

A karamellöntethez:
100 g kristálycukor
80 g habtejszín
25 g vaj
1 csipet só

A tálaláshoz:
vaníliafagylalt

 dsc_0306.jpg

A nádcukrot és a kristálycukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat is. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és a tojásos keverékhez vegyítjük. Nem kell annyira finoman, mint egy piskóta készítésénél, de azért egy kicsit maradjon levegős. Jöhet hozzá a karikára vágott banán, a narancshéj és az apró darabokra tördelt étcsoki. 

Egy kivajazott kilisztezett püspökkenyér formában, tortakarikában vagy egy kisebb méretű tepsiben megsütjük, 180°C-ra előmelegített sütőben, 60 perc alatt (illetve tűpróbáig).

Közben a karamellöntethez a cukrot egy tapadásmentes nyeles forralóban dobos cukor színig melegítjük egy csipet sóval. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejszínt - ügyelve hogy a felszálló forró gőzzel ne égessük meg magunkat - és habverővel simára keverjük. Beletesszük a csipet sót és a vajat, majd selymes, fényes, egynemű szósszá keverjük.

Tálaláskor vágunk egy szeletet a banánkenyérből, rányomunk egy gombóc fagyit és megcsorgatjuk egy kis karamellszósszal.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása