Tejturmix

Péter Dani blogja

Fehércsokoládés epertorta

A kakaós piskótához:
6 db tojás
120 g kristálycukor
100 g liszt
50 g holland kakaópor

Az eperkrémhez:
600 g habtejszín
600 g eper
500 g fehércsokoládé

A díszítéshez:
100 g zabpehely
100 g habtejszín

pár szem eper
étcsokoládéforgács
80 g rózsaszín marcipán

dsc_0460.JPG

Az eperkrémmel kezdünk, mivel ezt tanácsos előző este előkészíteni. A habtejszínt felforrósítjuk és leöntjük vele a nagy lyukú reszelőn lereszelt fehércsokoládét. Addig keverjük míg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. Ezután az epret is hozzáadjuk és az egészet botmixer segítségével homogén epres krémmé dolgozzuk.

Másnap elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből a kristálycukorral kemény habot verünk, majd 3-4 gyors mozdulattal hozzákeverjük a sárgáját is. A lisztet és a kakaóport összevegyítjük majd hozzászitáljuk a habhoz és nagyon finom mozdulatokkal elkeverjük, míg egynemű piskótamasszát nem kapunk. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Míg sül a piskóta, az előző este elkészített krémet elektromos habverővel kihabosítjuk, ügyelve arra, hogy ne túl gyorsan, ezzel megelőzve a kiikrásodást. Amikor kihűlt a piskóta, 3 lapba vágjuk, a krémet 3 részre osztjuk. Két adag eperkrémmel betöltjük a 3 lapot, a harmadik adaggal pedig lekenjük a torta tetejét és oldalát.

dsc_0463.JPG

Díszítéskor körbe a szélén, sima csöves nyomózsákból tejszínhab-gombócokat nyomunk, középen megszórjuk az étcsokoládé forgáccsal, oldalát a zabpehellyel bepanírozzuk. A marcipánt nagyon vékonyra kinyújtjuk, folyamatosan aláporcukrozva, majd mini pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és 1 óra alatt hagyjuk keményre száradni. Rézsútosan a hab-kupacokra tesszük a marcipán érméket, az egész tortát meghintjük porcukorral és a középre teszünk pár szem egész epret.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása