Tejturmix

Péter Dani blogja

Nutellával és karamellszósszal töltött banán

3 adaghoz
Hozzávalók:
3 db banán
150 g liszt
4 db tojás
250 g zsemlemorzsa
olaj
1 csomag Kotányi Fahéjas cukor
vanília jégkrém
Tesco Finest sós karamellmártás
Nutella

img_0735.JPG

A banánt meghámozzuk, levágjuk a végeket és három egyenlő részre daraboljuk. Egy zöldséghámozóval vagy egy vékony pengéjű késsel üregesre vájjuk a banándarabokat, ügyelve hogy a másik végét ne vágjuk át. A karamellszószt és a Nutellát nyomózsákba tesszük és teletöltjük velük a lyukakat. (Én az egyik felét csak karamellesre, a másikat pedig csak Nutellásra csináltam, de a kettőt keverve is kipróbálhatjátok.)  Mélyhűtőbe tesszük legalább 3 órára.

img_0730.JPG

Ha kellőképpen megfagytak a töltött banánok, bő olajat forrósítunk. Bepanírozzuk a gyümölcsöket, akár egy rántotthúsnál: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Aranybarnára és ropogósra sütjük az olajban. Még forrón meghempergetjük a fahéjas cukorban és frissen, fagyival tálaljuk.

img_0732.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása