3 adaghoz
Hozzávalók:
3 db banán
150 g liszt
4 db tojás
250 g zsemlemorzsa
olaj
1 csomag Kotányi Fahéjas cukor
vanília jégkrém
Tesco Finest sós karamellmártás
Nutella
A banánt meghámozzuk, levágjuk a végeket és három egyenlő részre daraboljuk. Egy zöldséghámozóval vagy egy vékony pengéjű késsel üregesre vájjuk a banándarabokat, ügyelve hogy a másik végét ne vágjuk át. A karamellszószt és a Nutellát nyomózsákba tesszük és teletöltjük velük a lyukakat. (Én az egyik felét csak karamellesre, a másikat pedig csak Nutellásra csináltam, de a kettőt keverve is kipróbálhatjátok.) Mélyhűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Ha kellőképpen megfagytak a töltött banánok, bő olajat forrósítunk. Bepanírozzuk a gyümölcsöket, akár egy rántotthúsnál: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Aranybarnára és ropogósra sütjük az olajban. Még forrón meghempergetjük a fahéjas cukorban és frissen, fagyival tálaljuk.