Tejturmix

Péter Dani blogja

Sajtos fánkocska szalámimorzsával

20 darabhoz

Az égetett tésztához:
100 g víz
100 g napraforgóolaj
csipet só
csipet cukor
100 g liszt
4 db tojás

A sajtkrémhez:
200 g reszelt trappista sajt
200 g tejszín
200 g zsíros tej
2 egész tojás
2 tojássárgája

frissen őrölt feketebors
100 g liszt
100 g vaj
1 teáskanál jalapeno darabka (Kotányi)
1 teáskanál mustár

A szalámimorzsához:
40 g téliszalámi, kis lyukú reszelőn lereszelve
1,5 teáskanál jalapeno darabka (Kotányi)
1 dl étolaj

dsc06416.JPG

Az égetett tészta elkészítésével kezdjük. Egy lábasba mérjük az olajat, a vizet, a sót és a cukrot. Addig melegítjük míg kicsit el nem kezd köpködni, ekkor egy részletben beleöntjük a lisztet és fakanállal resztelni kezdjük, azaz folyamatosan addig keverjük míg el nem válik a lábas falától. Tálba tesszük a masszát és habverővel gyorsan keverjük, közben a felütött és elhabart tojásokat, apró részletekben hozzáadjuk. 

Habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírral fedett lemezre 4 cm-es félgömböket nyomunk. Megpermetezzük a halmokat vízzel és 210°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tegyük félre a megsült fánkocskákat.

A sajtkrémhez az összes hozzávalót egy hőálló keverőtálba mérjük, összekeverjük és vízgőz felett besűrítjük, kifőzzük belőle a lisztes ízt. Levesszük a gőzről és elektromos habverővel, magas fokozaton addig keverjük, míg szobahőmérsékletűre nem hűl és kellően krémes nem lesz. 

dsc06404.JPG

A szalámimorzsához egy kis nyeles lábasban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a reszelt szalámit és a paprikadarabokat, majd hirtelen ropogósra sütjük. Leszűrjük az olajat a morzsáról, és egy papírtörlőn elterítve hagyjuk kihűlni a szalámidarabkákat.

Az égetett tészta golyókat lekalapozzuk és csillagcsöves nyomózsákkal vagy kanállal megtöltjük a sajtkrémmel, megszórjuk a csípős szalámival és ferdén visszatesszük a kalapokat, hűtőben tároljuk.

dsc06420.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása