Tejturmix

Péter Dani blogja

Rákóczi túrós à la Tejturmix

16x16 cm-es tepsihez (természetesen ez is, mint a többi receptem felszorozható nagyobb méretű tepsihez, vagy akár különböző méretű tortaformákhoz - én egy mini tortaformára osztottam le az anyaghányadot)

A tésztához:
225 g liszt
30 g tojássárgája
75 g porcukor
125 g hideg vaj
fél csomag sütőpor
fél evőkanál tejföl

dsc06774.JPG

A porcukrot és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy ne olvadjon meg a zsiradék a kezünk melegétől. Hozzáadjuk a tojássárgáját és ezzel egyneművé dolgozzuk a hideg vajas-lisztes morzsát. Jöhet hozzá a sütőporral elkevert liszt és a tejföl is. Továbbra is gyors mozdulatokkal az utóbbiakkal is összedolgozzuk. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, egyenletesen elrendezzük benne a tésztát, villával megszurkáljuk és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük.

Közben sárgabaracklekvárt áttörünk szitán és a kivett tésztát egyenletesen lekenjük vele még forrón. A sütőt levesszük 180°C-ra.

A túrótöltelékhez:
500 g túró
50 g búzadara
100 g kristálycukor
1 egész tojás
1 db citrom reszelt héja

A túrótöltelék hozzávalóit egy tálba mérjük, elkeverjük. A lekvárral lekent tésztánkra tesszük és szépen elegyengetjük ezt is. Mehet vissza a 180°C-os sütőbe 40 percre.

dsc06769.JPG

A fehérjehabhoz:
100 g tojásfehérje
100 g kristálycukor

Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a süteményt a sütőből és tegyük félre. A habbal folytatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadva a kristálycukrot. Habzsákba tesszük és tetszőlegesen megdíszítjük vele a süti tetejét. Cukrászfáklyával egyenletesen megpirítjuk, áttört baracklekvárral dekoráljuk és már szeletelhetjük is. Jó étvágyat!

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása