16x16 cm-es tepsihez (természetesen ez is, mint a többi receptem felszorozható nagyobb méretű tepsihez, vagy akár különböző méretű tortaformákhoz - én egy mini tortaformára osztottam le az anyaghányadot)
A tésztához:
225 g liszt
30 g tojássárgája
75 g porcukor
125 g hideg vaj
fél csomag sütőpor
fél evőkanál tejföl
A porcukrot és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy ne olvadjon meg a zsiradék a kezünk melegétől. Hozzáadjuk a tojássárgáját és ezzel egyneművé dolgozzuk a hideg vajas-lisztes morzsát. Jöhet hozzá a sütőporral elkevert liszt és a tejföl is. Továbbra is gyors mozdulatokkal az utóbbiakkal is összedolgozzuk. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, egyenletesen elrendezzük benne a tésztát, villával megszurkáljuk és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük.
Közben sárgabaracklekvárt áttörünk szitán és a kivett tésztát egyenletesen lekenjük vele még forrón. A sütőt levesszük 180°C-ra.
A túrótöltelékhez:
500 g túró
50 g búzadara
100 g kristálycukor
1 egész tojás
1 db citrom reszelt héja
A túrótöltelék hozzávalóit egy tálba mérjük, elkeverjük. A lekvárral lekent tésztánkra tesszük és szépen elegyengetjük ezt is. Mehet vissza a 180°C-os sütőbe 40 percre.
A fehérjehabhoz:
100 g tojásfehérje
100 g kristálycukor
Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a süteményt a sütőből és tegyük félre. A habbal folytatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadva a kristálycukrot. Habzsákba tesszük és tetszőlegesen megdíszítjük vele a süti tetejét. Cukrászfáklyával egyenletesen megpirítjuk, áttört baracklekvárral dekoráljuk és már szeletelhetjük is. Jó étvágyat!