4 személyre
Hozzávalók:
0,5 liter zsíros tej (vagy a kedvenc tejed, pl.: kókusztej, mandulatej, szójatej)
50 g jó minőségű étcsokoládé
2 evőkanál akácméz
csipet só
csipet fahéj
csipet frissen reszelt szerecsendió
Díszítéshez:
mályvacukor (a házi mályvacukrom receptjét IDE KATTINTVA elérheted)
szárított levendula ág
frissen reszelt szerecsendió
A tejet egy tapadásmentes nyeles forralólábasba mérjük, beletesszük a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Habzásig felforraljuk és levesszük a tűzről. Beletördeljük a csokoládét és belecsorgatjuk a mézet, majd mindkettőt feloldjuk a tejben folyamatos kevergetéssel. Visszatesszük a tűzre, újra felforraljuk és már kész is. Forrón bögrékbe, poharakba öntjük, rádobunk pár pillecukrot és beletűzünk egy szál levendulát. Azonnal fogyaszthatjuk is!