Tejturmix

Péter Dani blogja

Sütésmentes túrótorta

Ehhez a recepthez garantáltam egyszer sem kell bekapcsolni a sütőt. Ez sokaknak pozitívum, nekem viszont nem jelentene terhet, élvezem a sütés minden egyes percét. (Kivéve, amelyiket nem! :P) Tehát nem azért készítem rendszeresen ezt a tortát, mert nagyon egyszerű, hanem mert imádom a vajas-kekszes alapokat és a gazdag túrókrémeket, és ebben mindkettő megtalálható. Kezdő házi cukrászoknak is tökéletes választás, egyértelműen elronthatatlan. Lássunk is hozzá!

dsc06998.JPG

28 cm átmérőjű kerek tortaformához

Kekszes alap:
215 g zabkeksz (Győri Édes Zabfalatokat szoktam használni)
75 g olvasztott vaj

Kenéshez:
1 evőkanál vaj/margarin

A formát kivajazzuk. A zabkekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. A kivajazott tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük legalább 45 percre.

Túrós-vaníliás krém:
250 g vaj
200 g kristálycukor
1 üvegcse Dr. Oetker vanília aroma (barna, folyékony)
6 db tojássárgája
2 citrom reszelt héja
750 g tehéntúró
50 g víz
100 g tej
20 g porzselatin

dsc06987.JPG

Fontos, hogy a vaj puha/szobahőmérsékletű legyen - ennek érdekében, én előző este egy kistányérral mindig kiteszem a konyha pultra és másnapra tökéletes állaga lesz. Tehát a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral. Mehet hozzá az egész üvegcse barna aroma és a citrom héja is. A tojásokat felütjük, és a sárgákat egyenként, fokozatosan hozzákeverjük a vajas habhoz. Hozzáadjuk az áttört túrót is és eldolgozzuk. A zselatint 5 percig duzzasztjuk az 50 g jéghideg vízben. Közben a 100 g tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a megduzzadt zselatint. Addig kevergetjük míg teljesen bele nem olvad. Ez is mehet a túrós-vajas krémhez. Alaposan keverjük el, nehogy zselatin darabka legyen benne! A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajt egyenletesen, és visszatesszük hűtőbe 4-5 órára, míg teljesen megköt.

Teteje:
400 g vegyes erdei gyümölcs
24 g tortazselé (por, kék kis zacskós)
40 g kristálycukor
500 g víz

A por állagú tortazselét elkeverjük a kristálycukorral, felöntjük a vízzel és felforraljuk. Ha felforrt, 1 percig főzzük nagy lángon, majd kb. 12-15 perc alatt hagyjuk picit lehűlni. A túrótorta tetején ízlésesen elrendezzük a gyümölcsöket és ráöntjük, a közepétől kifelé a tortacselét, majd újabb másfél órára a hűtőbe tesszük.

dsc06997.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása