Tejturmix

Péter Dani blogja

Téli triplacsokoládés torta

dsc07006.JPG

28 cm átmérőjű tortaformához
A kakaós piskótához:
8 db tojás
170 g kristálycukor
42 g holland kakaópor
10 g sütőpor
170 g liszt

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra, a tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, oldalát kikenjük vajjal és kilisztezzük. Lássunk is hozzá a piskóta elkészítéséhez. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy nagy keverőtálba, a sárgáját egy pohárba tesszük. Elektromos habverő segítségével elkezdjük verni a tojásfehérjét. Mikor már kicsit habos, hozzáadjuk egy részletben a kristálycukrot és egész kemény habot verünk belőle. Egy külön tálba összekeverjük és összeszitáljuk a kakaóport, a sütőport és a lisztet. A kemény fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgákat és szintén elektromos habverővel, pár gyors mozdulattal belekeverjük. Jöhet a lisztes keverék is hozzá és finom mozdulatokkal egynemű kakaós piskótamasszává keverjük. Mehet az előkészített formába, kicsit elegyengetjük és 45-50 perc alatt, illetve tűpróbáig készre sütjük. Teljesen kihűtjük a formában és 4 lapba vágjuk.

Krém:
680 g zsíros tej
136 g kristálycukor
68 g vaníliás pudingpor
500 g puha vaj/margarin
170 g tejcsokoládé
170 g fehér csokoládé

Pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a pudingporból. A pudingot egy nagy keverőtálba tesszük még forrón és elektromos habverővel, magas fokozaton kihűlésig keverjük. Apránként hozzákeverjük a puha vajat is. Két részre osztjuk. Külön tálkákban megolvasztjuk a tej- és a fehér csokit. A vajkrém egyik feléhez a tejcsokit, a másikhoz a fehéret hozzákeverjük.

Az első réteg kakaós piskótát egy tortatálra helyezzük, elkenjük rajta a tejcsokis vajkrém felét. Második piskótalap, rákenjük a fehér csokis krém felét. Harmadik piskóta, rákenjük a tejcsokis krém másik felét. Az utolsó, azaz negyedik kakaós piskótalap ráhelyezése után a torta tetejét és oldalát is lekenjük a fehér csokis vajkrém másik felével. Kész a betöltött és leburkolt torta.

dsc07002.JPG

Díszítés:
3 szál hosszabb ropi
100 g étcsokoládé
Dr. Oetker csokilapok
Dr. Oetker zebra roletti
szórócukrok, cukorgyöngyök, konfettik
porcukor

A ropikat egy szilikonos sütőpapírra helyezzük, 10 cm-es távolságot hagyva köztük. A 100 g étcsokit megolvasztjuk és egy nyomózsákba vagy papírhüvelybe töltjük, majd fenyőfa ágakat rajzolunk vele a ropikra, a szórócukrokkal és gyöngyökkel díszítjük. Hűtőben hagyjuk keményre dermedni. Közben elhelyezünk a tortán egy pár zebra rolettit. Ha megkötött a a fenyődísz, beleszúrjuk mindhármat a torta közepébe, és az egészet megszórjuk porcukorral.

dsc07010.JPG

Frissítés, 2016.12.25. - Kép a felvágott tortáról IDE kattintva. Sajnálom, hogy csak így külön teszem fel, de ez volt 24-én az ünnepi menü desszertje.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása