Tejturmix

Péter Dani blogja

Gránátalmás madártej torta

A szombat esti buliba készülős rutinom kicsit eltér a megszokottól. Szeretek egy frissen készült süti társaságában befeküdni az ágyba a kedvenc Netflix sorozatom elé, ami most mellesleg A Series of Unfortunate Events. Ma egy habkönnyű madártejes torta készült, telepakolva finom gránátalmával. Az ötletet még a Nők Lapja Konyha Desszert ünnepi különszáma adta. Korábban már beszéltem erről az ünnepi nagyon tortás magazinról, azóta is ez a kedvencem tőlük. Lényeg a lényeg, szerintem még nektek is belefér a szombat esti hepaj előtt egy ilyen gyors finomság.

dsc07218.JPG

A piskótához:
5 db tojás
100 g kristálycukor
125 g liszt

A piskóta elkészítésével kezdjük. A 26-28 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk és a cukorral a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy-két gyors keveréssel ezzel is elvegyítjük. Hozzászitáljuk a lisztet és finoman beleforgatjuk. Átöntjük az előkészített formába, a tetejét elsimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe, ahol 20-25 perc alatt, illetve tűpróbáig készre sütjük. Kivesszük és a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivágjuk a karikából, a domború tetejét levágjuk. A formát megtisztítjuk és az aljára visszahelyezzük a lekalapozott, teljesen lehűlt piskótalapot.

dsc07229.JPG

A madártej töltelékhez:
6 db tojássárgája
fél csomag vaníliás pudingpor
300 g zsíros tej
75 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
30 g vaj
300 g hideg habtejszín, habbá verve
50 g hideg víz
2 púpos teáskanál zselatinpor

A tetejére:
1 nagyobb gránátalma magjai

A töltelékhez kézi habverővel elkeverjük a tojássárgákat és a vaníliás pudingport kevés tejben, a többi tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorra, majd besűrítjük a pudingporos masszával. A tűzről levéve fakanállal hozzákeverjük a vajat. Kihűtjük, majd simára keverjük, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban megmelegített zselatint. A krémet a kibélelt tortaformába, a tortalapra töltjük, hűtőbe tesszük dermedni 3-4 órára. Tetejét a gránátalma magjaival díszítjük.

dsc07217.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása