Tejturmix

Péter Dani blogja

7 bűncselekmény és hasznos hack, amit teával elkövethetünk

Szinte minden nap iszom egy csésze Lipton fekete teát. Finom és egészséges "pofánvágás" tud lenni a délutáni hektikus órákban, amikor még toppon kell lenni, de már nem szeretnél kávét inni. Most kicsit elkalandozunk és minden másra fogjuk használni a teát, mint amit eddig megszoktunk. Jöjjön néhány bűncselekmény és leleményes ötlet, amiket kedvenc teáinkkal elkövethetünk.

7_buncselekmeny_es_egyben_hasznos_hack_amit_teaval_elkovethetunk.png

1. Bőrradír - Készíts zöld teából fiatalító bőrradírt, ami puhává és selymessé varázsolja a bőrödet. Hozzávalók: 2 zöld tea filter tartalma, 200 g kristálycukor, 50-140 g közötti olvasztott kókuszolaj. A kókuszolaj mennyiségét bőröd határozza meg, értelem szerűen ha szárazabb a bőröd, vagy extraszáraz, akkor mehet 140 g is, ha zsíros a bőröd elég 50 g is. Tehát mindhárom összetevőt alaposan keverjük össze, tegyük légmentesen záró dobozba és fürdéskor használjuk ugyanúgy, mint kedvenc testradírunkat. Vigyázat, az arcbőrnek ez egy elég durva radír, a szemkörnyéknek különösen! De miért jó ez a bőrömnek? A házilag összeállított zöld teás radírunk eltávolítja a szennyeződéseket és a piszkot a bőrről, így egészséges ragyogást ad. Ráadásul a zöld tea gyulladáscsökkentő, nyugtatja és enyhíti a foltokat, hegeket.

272.jpg

2. Zuhany frissítő - Helyezzünk egy filter teát a kád szélére vagy a zuhanykabinunk egy felső polcára, a forró párával érintkezve remek illattal fogja elárasztani a helyiséget.

3. Arctisztító - Tegyünk egy filter zöld teát egy bögrébe, öntsünk rá 200 ml forrásban lévő vizet, és a csomagoláson jelzett ideig áztassuk, majd dobjuk el a kiázott filtert. Tegyünk bele 2 evőkanál mézet és újunkkal kenjük át vele az egész arcunkat. Hagyjuk 10 percig pihenni, majd a mosdótál felett a maradék teával mossuk át arcunkat, majd langyos vízzel is és törölközzünk meg. Élénkíti és tisztítja arcbőrünket.

4. Gyógyír megfázásra - Egy nagyon finom és valóban hasznos gyömbérteát készítünk. Engem pár hete ez a tea segített át az influenzán, egyetlen gyógyszert sem vettem be. Köhögtem, fájt a torkom és folyt az orrom - klasszikus tünetek, tökéletesen kezelte. Hozzávalók: 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 4 dl forrásban lévő víz, 1 szál citromfű (vékonyan lehámozva, a zöld része nélkül, finomra vágva), 3 evőkanál víz. Elkészítés: egy bögrébe dobjuk a felkockázott citromfüvet és a gyömbért, felöntjük a forró vízzel és lefedjük 15 percre. Ezután elkeverjük benne a mézet és fogyaszthatjuk is. Én naponta 3-4 adagot ittam meg, egy héten keresztül.

how-to-make-lemongrass-ginger-tea-.jpg

5. Szagsemlegesítő - Tegyünk egy-egy filter teát a megviselt edzőtáskánkba vagy edzőcipőnkbe éjszakára és ha minden igaz magába zárja a kellemetlen szagokat. Még nem próbáltam, de sokaktól hallottam, hogy működik.

6. Takarítsunk teával - Igen, teát is bevethetünk a tavaszi nagy takarításhoz. Fél liter forró vízben áztassunk 10 percig 3 db fekete tea filtert (a használt is megteszi). Hagyjuk kézmelegre hűlni és víz helyett mártogassuk ebbe szivacsunkat, portörlő ruhánkat, csavarjuk ki és indulhat is a takarítás. Hatékonyan távolítja el az ajtók, ablakok réseiből a szennyeződéseket, de még tükröt és ablakot, üvegasztalt is tisztíthatunk vele.

7. Szájvíz - Szájvíz? Teából? Igen! A borsmenta tea tökéletesen funkcionál szájvízként. Nagyon előnyös, mivel antiszeptikumokat és mentolos frissességet is tartalmaz. Enyhíti a fogfájdalmakat és gyulladásokat is. Mindenképp megér egy próbát először ez a természetes fájdalomcsillapító, mielőtt még más gyógyszerekhez nyúlnánk.

lipton_tea_peppermint.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása