Tejturmix

Péter Dani blogja

Panna Cotta eperöntettel

Az olasz panna cotta (szó szerinti fordításban: főtt tejszín) az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Bátran kijelenthetjük, hogy az olasz konyha nem csak pizzáiról, tésztaételeiről, de desszertjeiről is híres. Ezekben az édességekben, így a panna cottában is megjelenik az olaszokra jellemző, jó értelemben vett egyszerűség. Hihetetlenül gazdag, összeillő ízek néhány, jól megválasztott alapanyagból.

dsc07437.JPG

6 adaghoz

Hozzávalók:
500 g habtejszín
100 g zsíros tej
70 g kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat
7 g lapzselatin

Az öntethez:
300 g eper (lehet fagyasztott is)
3 evőkanál kristálycukor
1 db citrom reszelt héja

A zselatin lapokat 10 percre jéghideg vízbe áztatjuk. Egy nyeles forralóba mérjük a tejszínt és a tejet. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd az egészet forráspontig hevítjük, levesszük a tűzről. Kinyomkodjuk a zselatint és hozzáadjuk a forró keverékhez. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig hűtjük. A panna cottát poharakba/formákba töltjük és legalább 5-6 órán keresztül hűtőszekrényben hagyjuk dermedni.

Közben elkészítjük az eperöntet. Egy kis lábasba mérjük az epret és a cukrot. Puhára főzzük és pürésítjük, közben hozzáadva a citromhéjat. Végül a citromból pár csepp levet is hozzákeverünk. Ne ijedjünk meg, az eper szép piros színe vissza fog térni, miután teljesen lehűtöttük a hűtőben.

A teljesen megdermedt panna cotta tetejére kanalazunk az eperöntetből és fogyaszthatjuk is.

dsc07429.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása