Manapság nagy népszerűségnek örvend a smoothie bowl, amit legjobban „turmix-tálként” lehetne lefordítani. A rendszeres Instagram böngészők biztosan összefutottak már szebbnél szebb tálakkal a #smoothiebowl tag alatt. Lényege, hogy sűrűbbre készítjük, mint egy átlagos turmixot. Pohár helyett tálból, szívószál helyett pedig kanállal fogyasztjuk.
Hozzávalók (1 tálhoz):
1 db banán, pár nagyobb darabra vágva, fagyasztva
300 g eper, fagyasztott
150 cukrozatlan kókusztej
A tálaláshoz:
5-6 szem eper, friss
színes almachips (KATT!)
orgona virág, többször átmosva
virágpor (elhagyható)
Dobjuk egy erős pengéjű turmixgépbe a fagyasztott banánt, az epret, valamint a kókusztejet. Pürésítsük egészen habos, selymes állagúra. (Ilyenkor még hígíthatjuk kókusztejjel, ha túl sűrűnek találjuk.) Öntsük egy kis müzlis tálkába és az egész szem friss epreket nagyjából keverjük el a smoothie-ban. Utolsó simításként pedig ízlésesen öltöztessük fel a tálat az almachipsszel, az orgonával és a virágporral.