Tejturmix

Péter Dani blogja

Pilóta kekszes csokoládé mousse

Ki ne szeretné a Pilóta kekszet? Egy korábbi receptemnél pedig már azt is megvitattuk, hogy mérföldekkel veri a divatos Oreot. Ezúttal cupcake helyett egy csokoládé mousseban teljesedik ki ez az ízletes keksz, amit hanyagul, eldobható poharakban tálaltam a hétvégi kerti partin. Remélem, ti kedvet kaptok hozzá! Legyen szép hetetek!

dsc07551-01.jpeg

6 adaghoz

Hozzávalók:
180 g Győri Pilóta (kakaós krémmel töltött keksz)
100 g cukor
100 g víz
138 g étcsokoládé
36 g hideg víz
5 g zselatinpor
71 g + 282 g habtejszín
kandírozott rózsaszirom

A keksztallérokat válasszuk ketté. A sárga részt önmagában, a barnát pedig a krémmel együtt törjük össze. Legyen benne egy-két nagyobb darab is, de a nagyját zúzzuk teljesen porrá. Készítsünk elő hat darab eldobható poharat, vagy díszes kelyhet. A cukrot és a 100 g vizet öntsük egy kis forralólábasba, tegyük a lángra és kevergessük, míg feloldódik a cukor. Miután feloldódott, forraljuk további 2 percig és tegyük félre szobahőmérsékletűre hűlni.

dsc07556-01.jpeg

A csokoládét törjük apróra és szórjuk egy műanyag keverőtálba, majd olvasszuk fel mikróban. Mikróban való olvasztáskor ne menjünk messzire, 20 másodpercenként érdemes átkeverni, hogy még véletlenül se égessük meg a csokoládét. A zselatint szórjuk egy bögrébe és öntsük fel a pontosan kimért, 36 g jéghideg vízzel. 5 percig hagyjuk duzzadni, majd olvasszuk fel ezt is a mikróban. Egy nyeles forralóedénybe mérjük a 71 g habtejszínt, forraljuk fel és öntsük hozzá a folyékonyra olvadt zselatint. Ezt az egészet pedig öntsük hozzá a szintén felolvasztott csokoládéhoz és keverjük teljesen simára egy kézi habverővel. A keveréket most hagyjuk lehűlni 20°C-ra, néha megkevergetve. A 282 g hideg habtejszínt verjük habbá és óvatosan forgassuk össze a csokis masszával.

dsc07558-01.jpeg

Elkészült a mousse és a cukorszirupunk is kellően lehűlt, már csak össze kell állítani a pohárdesszertet. A pohár aljára szórjunk 1-1 teáskanál morzsát, a barnából és a sárgából is, majd locsoljuk meg 2 teáskanál cukorsziruppal. Kanalazzunk rá a csokoládé mousseból és az asztalhoz ütögetve egyenlítsük ki a felszínét. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, a tetejére tegyünk egy szép kandírozott rózsaszirmot és dobjuk be a hűtőbe pihenni legalább egy órára, majd fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

dsc07552-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása