Már javában tart a bodzaszezon, és végre tegnap én is elkészítettem az idei adagot. Ha még gondolkozol, nem árt sietni, nehogy elvirágozzon a bodza. Legyen szép napotok!
Hozzávalók:
40-45 db (kinyílt, megmosott) bodzavirág
4 kg kristálycukor
4 liter víz
4 db citrom (héjával együtt karikára vágva)
4 db citrom (héj nélkül karikára vágva)
60 g borkősav
1 csapott teáskanál szalicil
Egy 8-10 literes edény aljára tesszük a virágokat, a citromkarikákat, ráöntjük a cukrot, a szalicilt, a borkősavat és a vizet. Állni hagyjuk, naponta 4-5 alkalommal megkeverjük. 4-5 nap után leszűrjük és üvegekbe töltjük.
TIPP: Közben lehet kóstolgatni és ízesíteni a kedved szerint. Ha kicsit savanykásabban szereted, akkor picit faragj le a cukor mennyiségéből. Ha pedig a virág fejek kisebbek, nyugodtan mehet bele 50-55 db is.