Ma egy alakbarát amerikai palacsinta receptet hoztam. Felhasználtam hozzá a bodzaszörp után maradt virágokat is és belecsempésztem az aktuális kedvenc, csokis-kókuszos Alpro italomat is. Legyen kellemes hétvégétek, már nincs sok hátra!
8 db palacsintához
Hozzávalók:
225 g zabliszt
2 db tojás
300 g csokis-kókuszos Alpro ital
1 csomag sütőpor
2 evőkanál Xilit
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 marék bodzavirág
A bodzás joghurthoz:
1 pohár görög joghurt
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál Xilit
1 marék bodzavirág
A palacsinta hozzávalóit kimérjük és habverővel csomómentesre keverjük. Hűtőbe tesszük pihenni 30-40 percre. Kevés kókuszzsírt melegítünk egy tapadásmentes serpenyőben és megsütjük a tetszőleges méretű korongokat.
Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citromlével, a Xilittel és a bodzavirággal, majd tálaláskor a feltornyozott palacsinták mellé kanalazunk belőle. Jó étvágyat!