Tejturmix

Péter Dani blogja

Pálcikás jégkrém házilag - ettől szebb lesz a nyár

Szerintem az ilyen és ehhez hasonló házi jégkrémek minden fronton verik a bolti társaikat. Ennek a receptnek is egyértelműen az a legnehezebb része, hogy ki kell várni míg teljesen megfagy a keverékünk. Próbáljátok ki ti is, rá fogtok kattanni!

20170610_123241-01.jpeg

Hozzávalók (6 db pálcikás jégkrémhez):
150 g eper/áfonya/ribizli/szeder/málna
100 g habtejszín
100 g víz
3 evőkanál méz

Nagyon egyszerű dolgunk lesz! Készítsük elő az alapanyagokat, készítsük magunk mellé a jégkrémformát, egy erős turmixot és egy sűrű szűrőt. Dobáljuk a turmixba a választott bogyós gyümölcsünket, öntsük rá a tejszínt és a vizet, csorgassuk hozzá a mézet, tegyük rá a fedelet és pulzálva keverjük simára. A keveréket egy szűrőn nyomkodjuk át és mehet is egyenesen a formába. Dobjuk be a fagyasztóba egy éjszakára és másnap fogyaszthatjuk is ezt a finom, hűsítő desszertet. Jó étvágyat!

20170610_123101-01.jpeg

20170610_123226-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása