Szerintem az ilyen és ehhez hasonló házi jégkrémek minden fronton verik a bolti társaikat. Ennek a receptnek is egyértelműen az a legnehezebb része, hogy ki kell várni míg teljesen megfagy a keverékünk. Próbáljátok ki ti is, rá fogtok kattanni!
Hozzávalók (6 db pálcikás jégkrémhez):
150 g eper/áfonya/ribizli/szeder/málna
100 g habtejszín
100 g víz
3 evőkanál méz
Nagyon egyszerű dolgunk lesz! Készítsük elő az alapanyagokat, készítsük magunk mellé a jégkrémformát, egy erős turmixot és egy sűrű szűrőt. Dobáljuk a turmixba a választott bogyós gyümölcsünket, öntsük rá a tejszínt és a vizet, csorgassuk hozzá a mézet, tegyük rá a fedelet és pulzálva keverjük simára. A keveréket egy szűrőn nyomkodjuk át és mehet is egyenesen a formába. Dobjuk be a fagyasztóba egy éjszakára és másnap fogyaszthatjuk is ezt a finom, hűsítő desszertet. Jó étvágyat!