Tejturmix

Péter Dani blogja

10 lenyűgöző epres desszert Péter Danitól

Ha nyár, akkor eper! Ez alkalommal csokorba szedtem nektek a kedvenc eperrel és más bogyós gyümölcsökkel készült frissítő desszertjeimet. Az alábbi linkekre kattintva egyből elérhetitek az összes ilyen csemegémet és hozzájuk tartozó recepteket.

eprescikk.png

Pofonegyszerű panna cotta eperöntettel - katt IDE a teljes receptért!

Az olasz panna cotta (szó szerinti fordításban: főtt tejszín) az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Bátran kijelenthetjük, hogy az olasz konyha nem csak pizzáiról, tésztaételeiről, de desszertjeiről is híres. Ezekben az édességekben, így a panna cottában is megjelenik az olaszokra jellemző, jó értelemben vett egyszerűség. Hihetetlenül gazdag, összeillő ízek néhány, jól megválasztott alapanyagból.

dsc07437.jpg

Mini sajttorták eperöntettel - katt IDE  a teljes receptért!

Sajttorta rajongásomról már többször is olvashattatok a blogon, így talán nem meglepő, hogy minden hónapra jut egy. Ilyet még nem készítettem, de pozitívan csalódtam benne. Klasszikus New York Cheesecake eperöntettel, egyedül az arányokkal kísérleteztem, hogy minél tökéletesebbre süljön mini adagokban. 

dsc07144.jpg

 Sütésmentes epres tejföltorta - katt IDE  a teljes receptért!

Tökéletes választás ez a citromos aromájú tejfölös desszert, amit egy üde epres réteg koronáz.

dsc07484.jpg

Fehércsoki mousse torta eperzselével és bogyós gyümölcsökkel - katt IDE a teljes receptért!

Az utóbbi időkben ez a torta különösen a szívemhez nőtt. Számtalanszor elkészült már az itthoni kis műhelyemben, mind felkérésre, mind bulikra, alkalmakra vagy a családnak. Nem vagyok nagy fehércsoki rajongó, de az eper és a fehércsoki együtt valami csodálatos.

20170617_130408-01.jpeg

 Klasszikus New York Cheesecake eperöntettel - katt IDE  a teljes receptért!

A blogon már többen kértétek tőlem, hogy ajánljak vagy tegyek fel egy sajttorta receptet, amiről bátran kijelenteném, hogy tökéletes. Ezúttal is egy klasszikus kedvenc mellett döntöttem.

dsc06507.jpg

Fehércsokis epertorta - katt IDE a teljes receptért!

Fehércsokoládéval készül a töltelék, de ne zárkózzon el tőle senki, akinek ez nem a kedvence. A fehércsoki inkább csak kiemeli az eper ízét, nem érezteti töményen, mintha csak egy sima táblacsoki formájában fogyasztanánk.

dsc_0460.jpg

Egyszerű házi eperdzsem - katt IDE a teljes receptért!

Ha egy pofonegyszerű és megbízható receptet keresnél házi eperdzsemhez, szerintem megtaláltad.

dsc_0453.jpg

Epres smoothie tál - katt IDE a teljes receptért!

Manapság nagy népszerűségnek örvend a smoothie bowl, amit legjobban „turmix-tálként” lehetne lefordítani. A rendszeres Instagram böngészők biztosan összefutottak már szebbnél szebb tálakkal a #smoothiebowl tag alatt. Lényege, hogy sűrűbbre készítjük, mint egy átlagos turmixot. Pohár helyett tálból, szívószál helyett pedig kanállal fogyasztjuk.

dsc07481.jpg

A címben ígért 10 recept nem egészen van meg, igaz? Ezen a 8 recepten felül, kettőt a Tejturmix Facebook oldalán találhattok meg. Gyertek és legyetek Ti is tagjai a közösségünknek! www.facebook.com/tejturmix Legyen csodálatos napotok!

turmix_1.png

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása