Tudom, nem rég volt házi készítésű pálcikás jégkrém a blogon, de nem csak magamra kell gondolnom. Én inkább a víz alapú, gyümölcsösöket szeretem, de ki tud ellenállni egy dupla csokis, tejszínesnek?! Na ugye, én sem, de egyébként is nyár van és ez már kapásból jó indok egy bűnös élvezethez. Legyen szép napotok!
Hozzávalók (6 darabhoz):
100 g étcsokoládé
100 g habtejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
50 g kristálycukor
300 g mascarpone
200 g fehércsokoládé
színes cukorgyöngyök
A csokoládét kis darabokra tördeljük és egy tálkában félretesszük. Egy nyeles forralólábasba mérjük a tejszínt, a vaníliakivonatot, a sót és a kristálycukrot, majd addig forraljuk míg a cukor és a só is feloldódik. Ezt a keveréket öntsük az összetördelt csokoládére és hagyjuk állni 2-3 percig, majd keverjük simára. Ekkor, még melegen jöhet is hozzá a mascarpone és az egészet keverjük simára egy rúdmixerrel. Öntsük az előkészített formákba és tegyük a mélyhűtőbe legalább egy éjszakára.
Másnap olvasszuk meg a fehércsokoládét és tunkoljuk bele a fagyasztóból frissen kivett jégkrémeket egyesével és azonnal szórjuk is meg a cukorgyöngyökkel, mert hamar megszilárdul a csoki a jeges desszerten.