Tejturmix

Péter Dani blogja

Dupla csokis fagyi

Tudom, nem rég volt házi készítésű pálcikás jégkrém a blogon, de nem csak magamra kell gondolnom. Én inkább a víz alapú, gyümölcsösöket szeretem, de ki tud ellenállni egy dupla csokis, tejszínesnek?! Na ugye, én sem, de egyébként is nyár van és ez már kapásbólindok egy bűnös élvezethez. Legyen szép napotok!

20170625_152829-01.jpeg

Hozzávalók (6 darabhoz):
100 g étcsokoládé
100 g habtejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
50 g kristálycukor
300 g mascarpone
200 g fehércsokoládé
színes cukorgyöngyök

20170625_152813-01.jpeg

A csokoládét kis darabokra tördeljük és egy tálkában félretesszük. Egy nyeles forralólábasba mérjük a tejszínt, a vaníliakivonatot, a sót és a kristálycukrot, majd addig forraljuk míg a cukor és a só is feloldódik. Ezt a keveréket öntsük az  összetördelt csokoládére és hagyjuk állni 2-3 percig, majd keverjük simára. Ekkor, még melegen jöhet is hozzá a mascarpone és az egészet keverjük simára egy rúdmixerrel. Öntsük az előkészített formákba és tegyük a mélyhűtőbe legalább egy éjszakára.

Másnap olvasszuk meg a fehércsokoládét és tunkoljuk bele a fagyasztóból frissen kivett jégkrémeket egyesével és azonnal szórjuk is meg a cukorgyöngyökkel, mert hamar megszilárdul a csoki a jeges desszerten.

20170625_152838-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása