Tejturmix

Péter Dani blogja

Túró-tiramisu áfonya sziruppal

Nincs otthon mascarpone? Remek friss sajt állagot érhetünk el túró és tejföl keverékével. Mutatok is egyből vele egy tiramisu receptet, ami kávé helyett, házi áfonyasziruppal készül. Szerintem valami eszméletlenül finom, próbáljátok ki!

20170621_130555-01.jpeg

Hozzávalók (8 adaghoz):
1 kg túró
400 g tejföl
5 db tojássárgája
150 g krisálycukor
1 db citrom reszelt héja

A mártóléhez:
6 dl víz
200 g kristálycukor
4 marék mirelit áfonya
1 teáskanál brandy
1 csipet só
1 citrom reszelt héja

Szükség lesz még:
10 tallér zabkeksz
friss bogyós gyümölcsök
400 g babapiskóta

Az áfonyás sziruppal kezdjük, amihez egy nyeles forralóba mérjük először is a vizet, a cukrot és a sót. Miután felforrt 3-4 percig sűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a fagyos áfonyát és a reszelt citromhéjat, az egészet átkeverjük és állni hagyjuk fél órát. Ezután simára turmixoljuk, hozzáadjuk a brandyt és az egészet átszűrjük, a hűtőbe félretesszük, míg a túrókrémmel foglalatoskodunk.

20170621_130701-01.jpeg

A túrót áttörjük és citromhéjjal ízesítjük, a tojások sárgáját fehéredésig habbá verjük a kristálycukorral. Ezt a habot óvatosan hozzáforgatjuk az áttört túróval elkevert tejfölhöz. Előveszünk egy lapos jénai tálat, akármilyen tálalóedényt vagy poharat és elkezdjük összeállítani a desszertet. A tál alját kikenjük egy kisebb adag túrókrémmel, majd rásorakoztatjuk a babapiskótát, amit előzőleg a szirupban jól megmerítettünk. Jöhet egy nagy adag túrókrém, egy újabb adag az áfonyás piskótából és befejezésként a másik nagy adag túrókrém. Tetejére rusztikusan rámorzsoljuk a zabkekszet és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap friss bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása