Tejturmix

Péter Dani blogja

Non plus ultra

Újra visszanyúlok 50 évvel ezelőttre és előveszem Horváth Ilona szakácskönyvét. Ez a csodás non plus ultra recept is őt dícséri. Mindenki azt mondja, hogy macera ez a teasütemény, de szerintem egyáltalán nem. Megéri kipróbálni, nagyon könnyű és ízletes csemege, és napokig eláll a kamra polcán. Legyen szép napotok!

20170621_133524-01.jpeg

A tésztához:
200 g rétesliszt
120 dkg puha margarin/vaj
30 g porcukor
1 csipet só
1 teáskanál vaníliakivonat
2 db tojássárgája
1 evőkanál víz

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 20 percre a hűtőbe tesszük műanyag fóliába csomagolva. Ezután 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy mini pogácsaszaggatóval. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és gyorsan elkészítjük a habot, a sütőt pedig előmelegítjük 180°C-ra.

20170621_133657-01.jpeg

A habhoz:
2 db tojásfehérje
200 g porcukor
1 teáskanál frissen facsart citromlé

A tojásfehérjéből és a cukorból a citromlével nem túl kemény, nyúlós habot verünk. Egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük a kész habot és a tepsin sorakozó korongokra nyomunk egy-egy csókot. Betoljuk az előmelegített sütőbe és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük, rácson kihűtjük. Ha kihűlt, akkor baracklekvárral óvatosan összeragasztunk egyet-egyet és kész is. Másnap az igazi, de dobozban egy hétig is tárolhatjuk.

20170621_133539-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása