Tejturmix

Péter Dani blogja

Karamellöntet

c4cb4831-d088-45b0-a29a-d903fe0c3cd3.jpeg

Közkedvelt, pofonegyszerű, gyorsan elkészíthető karamellöntet fagylaltokhoz, pudingokhoz, palacsintákhoz és más desszertekhez. Gordon Ramsay arányaival dolgozunk, a végeredmény pedig tényleg tökéletes. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók (kb. 0,5 liter szószhoz):
375 g kristálycukor
2 evőkanál víz
225 g habtejszín
75 g vaj
fél tk. só

Egy tapadásmentes, nyeles lábasba szórjuk a cukrot, rá a két kanál vizet és közepes lángra tesszük. Szép, mély borostyán színű karamellé olvasztjuk. Fontos, hogy ne kevergessük közben, inkább csak csuklóból mozgassuk meg néha a lábast. Amikor már illatozik és teljesen homogén a karamellünk, egy részletben hozzáöntjük a habtejszínt. Ekkor vigyázzunk, a forró gőzzel nehogy megégessük magunkat. Egy kis kézi habverővel simára keverjük, közben hozzáadva a sót is. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat is. Egy illatos, barna, fényes karamellszószt kaptunk, amit eltehetünk a kamra polcán egy befőttes üvegben, vagy egy konyhai cumisüvegben.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása