Tejturmix

Péter Dani blogja

Karamellás palacsintatorta

…és íme, itt egy remek példa arra, hogy mennyire széles körben felhasználható az előzőekben bemutatott és elkészített házi karamellszószunk. Remélem, ti is kipróbáljátok! Legyen szép napotok!

20170627_101522_richtone_hdr_-01.jpeg

A palacsintatésztához:
6 db tojás
735 g zsíros tej
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál olvasztott vaj
190 g liszt
fél teáskanál mandulakivonat
1 teáskanál vaníliakivonat
fél teáskanál só

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a sót. Összekeverjük. Egy másik keverőtálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a vajat, a mandulát és a vaníliát. A száraz alapanyagokhoz öntjük a nedves hozzávalókat és szép simára keverjük. Ha biztosan nem szeretnénk csomókat, még botmixerrel is átmehetünk rajta. Lefedjük a palacsintatésztát és minimum 2 órát pihentetjük a hűtőben. Kevés olajjal kikent palacsintasütő serpenyőben kisütjük a palacsintákat és félretesszük.

20170627_101635_richtone_hdr_-01.jpeg

A töltelékhez:
700 ml jó minőségű habtejszín
4 evőkanál házi karamellszósz 

A továbbiakban nagyon egyszerű dolgunk lesz. Megvárjuk míg a palacsinták teljesen kihűlnek. A karamellszószt egy keverőtálba kanalazzuk és fellazítjuk a 700 ml habbá vert tejszínnel. Nagyjából egyenlően betöltve felépítjük a tortánkat. Egy réteg palacsinta, egy réteg krém és így tovább. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, szorosan letakarva műanyag fóliával. Másnap csodálatosan szeletelhető lesz ez a mennyei csemege. Jó étvágyat kívánok hozzá!

20170627_101443_richtone_hdr_-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása