…és íme, itt egy remek példa arra, hogy mennyire széles körben felhasználható az előzőekben bemutatott és elkészített házi karamellszószunk. Remélem, ti is kipróbáljátok! Legyen szép napotok!
A palacsintatésztához:
6 db tojás
735 g zsíros tej
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál olvasztott vaj
190 g liszt
fél teáskanál mandulakivonat
1 teáskanál vaníliakivonat
fél teáskanál só
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a sót. Összekeverjük. Egy másik keverőtálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a vajat, a mandulát és a vaníliát. A száraz alapanyagokhoz öntjük a nedves hozzávalókat és szép simára keverjük. Ha biztosan nem szeretnénk csomókat, még botmixerrel is átmehetünk rajta. Lefedjük a palacsintatésztát és minimum 2 órát pihentetjük a hűtőben. Kevés olajjal kikent palacsintasütő serpenyőben kisütjük a palacsintákat és félretesszük.
A töltelékhez:
700 ml jó minőségű habtejszín
4 evőkanál házi karamellszósz
A továbbiakban nagyon egyszerű dolgunk lesz. Megvárjuk míg a palacsinták teljesen kihűlnek. A karamellszószt egy keverőtálba kanalazzuk és fellazítjuk a 700 ml habbá vert tejszínnel. Nagyjából egyenlően betöltve felépítjük a tortánkat. Egy réteg palacsinta, egy réteg krém és így tovább. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, szorosan letakarva műanyag fóliával. Másnap csodálatosan szeletelhető lesz ez a mennyei csemege. Jó étvágyat kívánok hozzá!