Tejturmix

Péter Dani blogja

Nektarin sorbet

20170824_124735-01.jpeg

Valakinek jöhet egy adag hűsítő nektarin sorbet? Elvégre még nyár van, nem igaz? Csupán három hozzávalóra lesz szükségünk, villámgyorsan elkészül és rohanhatunk is a szabadba élvezni a nyár utolsó napsugarait. Legyen szép napotok!

20170824_124657-01.jpeg

Hozzávalók (8-9 gombóchoz):
4 db nektarin
2 evőkanál méz
50 ml hideg víz

20170824_124725-01.jpeg

A nektarinokat vékonyan meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk, majd elterítjük egy tálcán és éjszakára bedobjuk a mélyhűtőbe. Másnap egy késes robotgépbe szórjuk az alaposan megfagyott nektarinkockákat, hozzáadjuk a mézet, a vizet és pulzálva szép simára dolgozzuk. Átszedjük egy műanyag ételhordóba vagy egy üres jégkrémesdobozba, és visszatesszük a fagyasztóba egy órára. A fagyikanalat folyamatosan melegvízbe mártva kigombócoljuk a desszertet és azonnal fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánok!

20170824_124752-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása