Valakinek jöhet egy adag hűsítő nektarin sorbet? Elvégre még nyár van, nem igaz? Csupán három hozzávalóra lesz szükségünk, villámgyorsan elkészül és rohanhatunk is a szabadba élvezni a nyár utolsó napsugarait. Legyen szép napotok!
Hozzávalók (8-9 gombóchoz):
4 db nektarin
2 evőkanál méz
50 ml hideg víz
A nektarinokat vékonyan meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk, majd elterítjük egy tálcán és éjszakára bedobjuk a mélyhűtőbe. Másnap egy késes robotgépbe szórjuk az alaposan megfagyott nektarinkockákat, hozzáadjuk a mézet, a vizet és pulzálva szép simára dolgozzuk. Átszedjük egy műanyag ételhordóba vagy egy üres jégkrémesdobozba, és visszatesszük a fagyasztóba egy órára. A fagyikanalat folyamatosan melegvízbe mártva kigombócoljuk a desszertet és azonnal fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánok!