Tejturmix

Péter Dani blogja

Nutellás sajttorta pirított mogyoróval

20170823_132828-01_1.jpeg

Ez a Nutellás sajttorta olyan, mintha egy gourmet cukrászdából érkezett volna. Dekadens, krémes, és nagyon Nutellás. Próbáljátok ki ti is és legyen szép napotok!

20170823_132812-01.jpeg

24 cm-es tortaformához

A kekszes alaphoz:
240 g zabkeksz
90 g olvasztott vaj
2 evőkanál Nutella
2 evőkanál pirított, darált mogyoró

A Nutellás részhez:
500 g mascarpone
380 g Nutella
300 g habtejszín
100 g porcukor

A tetejére:
100 g pirított mogyoró

20170823_132625-01.jpeg

Az alaphoz ledaráljuk a zabkekszet a pirított mogyoróval együtt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a Nutellát, összekeverjük és a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Amíg elkészítjük a krémet, a kekszalapot bedobjuk a mélyhűtőbe. A krémhez először is habbá verjük a tejszínt a porcukorral. Egy nagy keverőtálba mérjük és összekeverjük a Nutellát a mascarponéval, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt és elsimítjuk az alapon. A kihűlt, szépen megpirított mogyoróval megszórjuk, picit belenyomkodjuk és éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellőképpen összeálljon.

20170823_132706-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása