Ez a Nutellás sajttorta olyan, mintha egy gourmet cukrászdából érkezett volna. Dekadens, krémes, és nagyon Nutellás. Próbáljátok ki ti is és legyen szép napotok!
24 cm-es tortaformához
A kekszes alaphoz:
240 g zabkeksz
90 g olvasztott vaj
2 evőkanál Nutella
2 evőkanál pirított, darált mogyoró
A Nutellás részhez:
500 g mascarpone
380 g Nutella
300 g habtejszín
100 g porcukor
A tetejére:
100 g pirított mogyoró
Az alaphoz ledaráljuk a zabkekszet a pirított mogyoróval együtt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a Nutellát, összekeverjük és a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Amíg elkészítjük a krémet, a kekszalapot bedobjuk a mélyhűtőbe. A krémhez először is habbá verjük a tejszínt a porcukorral. Egy nagy keverőtálba mérjük és összekeverjük a Nutellát a mascarponéval, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt és elsimítjuk az alapon. A kihűlt, szépen megpirított mogyoróval megszórjuk, picit belenyomkodjuk és éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellőképpen összeálljon.