Tejturmix

Péter Dani blogja

Almás-kakukkfüves galette
Almás-kakukkfüves galette

A „galette” kifejezést a franciák a különböző típusú lapos, kerek, vagy szabálytalan alakú, kérges süteményekre használják. Magyarul a legegyszerűbben omlós tésztával készült fűszeres, gyümölcsös lepényként írhatnánk le. Az én verziómban sok-sok pirult alma, kakukkfű és friss gyömbér alkotnak egy kerek egészet. Próbáljátok ki!

dsc07175.JPG

A tésztához:
220 g liszt
100 g vaj
1 db tojás
50 g hideg víz
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 mokkáskanál ...

Fekete-erdő torta à la Tejturmix
Fekete-erdő torta à la Tejturmix

Bevallom nem nagyon szeretem a meggyes desszerteket, barátkozásunk első állomása volt ez a szájízem szerint készült fekete-erdő torta. :-) Nincs benne semmi túlzás, nem gejl, kevés alapanyag, de azok annál inkább jól állnak egymásnak. Rajtam kívül sok, meggyes desszerteket kedvelő ember van, így szerintem nem most készült utoljára. A menta és a meggy tökéletes együtt, próbáljátok ki, brutálfinom. ;)

Egyébként bocsi a képekért, nem volt alkalmam ...

Mini sajttorta eperöntettel
Mini sajttorta eperöntettel

Sajttorta rajongásomról már többször is olvashattatok a blogon, így talán nem meglepő, hogy minden hónapra jut egy. Ilyet még nem készítettem, de pozitívan csalódtam benne. Klasszikus New York Cheesecake eperöntettel, egyedül az arányokkal kísérleteztem, hogy minél tökéletesebbre süljön mini adagokban. 

12 db mini sajttortához (12 mélyedéses, normál méretű muffintepsihez)

dsc07144.JPG

Előmelegítjük a sütőt 150°C-ra, alsó-felső sütésen. A muffintepsi 12 ...

Zabmorzsás cupcake fahéjas almatöltelékkel
Zabmorzsás cupcake fahéjas almatöltelékkel

Ma egy nagyon elegáns sütit hoztam, cupcake formájában. A cupcake alja egy extrán puha vaníliás muffin, a közepében savanykás almás-fahéjas kompót, tetején ropogós zabmorzsa és selymes vajkrém. A vajkrémtől mostanában mindenki megriad, de ha valódi, minőségi vajból és nem margarinból készül, akkor az egyik legfinomabb alap tud lenni. Ráadás tartalmakért keresd a Tejturmix ot a Facebook on is! 

dsc07119in.JPG

24 db normál méretű cupcake-hez készült az anyaghányad

...

Sós karamellás Semifreddo
Sós karamellás Semifreddo

Egész évben nagy rajongója vagyok a minőségi, kézzel készült fagylaltoknak. Sajnos nincs fagyigépem, de ehhez a recepthez garantáltan nincs is rá szükség. Több nap fagyasztás után is krémes állagú marad, nem kell fél órával fogyasztás előtt kivenni a mélyhűtőből, hogy adagolható legyen.

dsc07115.JPG

Hozzávalók:
250 g kristálycukor
300 g habtejszín
1 teáskanál só
3 db friss tojás
kókuszchips a tálaláshoz

Egyenletes rétegben beleszórunk 150 g kristálycukrot ...

Csavart hagymás rudacska
Csavart hagymás rudacska

Ma egy bombajó snack receptet hoztam, amit még időben elkészíthettek az esti bulira vagy a családi filmezéshez. Mindenkinek van egy jól bevált sós rudacska receptje, van, aki zsíros-omlós tésztából, van, aki bolti fagyasztott tésztából készíti. Ez pedig - a szalalkális verzió mellett - az én kedvencem. Telis-tele illatos fűszerekkel, fokhagymával, savanykás joghurttal, édes pirított hagymával és sajttal. Megéri kipróbálni, néha már unalmas tud lennie a ...

Narancstorta
Narancstorta

Közel másfél hete betegeskedem, de ma végre éreztem magamban annyi energiát, hogy süssek egy rettentően finom narancsos csupasz tortát.  A recept már felkerült a blogra, én pedig alig várom, hogy leülhessek a kedvenc sorozatom elé, egy szelettel, ebből a mennyei tortából. Süssétek meg ti is!

18 cm átmérőjű tortaformához - (Természetesen az összes tortám anyaghányada felszorozható vagy leosztható más méretű formákhoz.)

dsc07087.JPG

A piskótához:
5 db tojás
100 ...

Milka Mousse Torta
Milka Mousse Torta

Múlt héten készítettem ezt a tortát egy csoki imádó 30. születésnapjára. Csak zárójelben jelezném a családomnak, hogy egyszer valaki engem is meglephetne egy ilyen finomsággal. Nyálcsorgatva és fájó szívvel engedtem ki a kezeim közül ezt a szépséget. Na de beszéljünk kicsit erről a nagyon Milkás mousse-ról! Egészen biztosan nem ez a legolcsóbb torta, de ha fontosnak tartod a minőségi alapanyagokat, ennél nincs tökéletesebb választás. Meleg szívvel ...

Fehércsokoládé mousse torta eperzselével
Fehércsokoládé mousse torta eperzselével

Unalmas lehet folyton azt olvasni, hogy „ez az egyik kedvenc tortám”, de egyszerűen nem tudom elkerülni ezeket a szavakat, tortamániás létemre. Az utóbbi hetekben ez a torta különösen a szívemhez nőtt. Rengetegszer elkészült itthoni kis műhelyemben, mind felkérésre, mind bulikra, alkalmakra vagy a családnak. Nem vagyok nagy fehércsoki rajongó, de az eper és a fehércsoki házassága tutibiztos, hogy a mennyben köttetett.

dsc06955555.JPG

Csokis piskóta alj:
4 db tojás
12 g ...

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása