Első hallásra kicsit furcsa lehet a szezámmag és a zöld tea párosa egy kivis fagyiban, de tökéletesen kiegészítik egymást, megalkotva ezt a különlegesen finom jeges, desszertet.
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 150 g víz
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál matcha tea por
- csipet só
- 4 db kivi
- 2 teáskanál szezámmag
A kivit meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálcán szétterítve bedobjuk a mélyhűtőbe éjszakára. Még ez után, egy nyeles forralólábasba mérjük a vizet, a mézet, a matcha tea port és a sót. Felforraljuk és 3 percig alacsony lángon főzzük, szobahőmérsékletűre hűtjük, majd éjszakára ezt is betesszük, ezúttal a hűtőbe.
Másnap egy erős, késes robotgépbe tesszük a fagyos kivikockákat és közben szép lassan hozzácsorgatjuk a zöld teás szirupot. Az egészet simára keverjük és egy műanyag dobozba kanalazva betesszük 15 percre a mélyhűtőbe. Ezután gombócokat szedünk belőle, megszórjuk egy-egy csipet szezámmaggal és fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánok!