Tejturmix

Péter Dani blogja

Zöld teás kivi sorbet

0_1.jpeg

Első hallásra kicsit furcsa lehet a szezámmag és a zöld tea párosa egy kivis fagyiban, de tökéletesen kiegészítik egymást, megalkotva ezt a különlegesen finom jeges, desszertet.

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 150 g víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál matcha tea por
  • csipet só
  • 4 db kivi
  • 2 teáskanál szezámmag

20171021_142955-01.jpeg

A kivit meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálcán szétterítve bedobjuk a mélyhűtőbe éjszakára. Még ez után, egy nyeles forralólábasba mérjük a vizet, a mézet, a matcha tea port és a sót. Felforraljuk és 3 percig alacsony lángon főzzük, szobahőmérsékletűre hűtjük, majd éjszakára ezt is betesszük, ezúttal a hűtőbe. 

Másnap egy erős, késes robotgépbe tesszük a fagyos kivikockákat és közben szép lassan hozzácsorgatjuk a zöld teás szirupot. Az egészet simára keverjük és egy műanyag dobozba kanalazva betesszük 15 percre a mélyhűtőbe. Ezután gombócokat szedünk belőle, megszórjuk egy-egy csipet szezámmaggal és fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánok!

20171021_143007-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása