Tejturmix

Péter Dani blogja

Sült Alaszka

20171107_122432-01.jpeg

Ez az old-fashioned desszert, ami eredetileg a New York-i Delmonico's étteremből indult világhódító útjára, telis-tele van minden földi jóval, a tűz és a jég találkozása.

16 cm átmérőjű formához

A brownie alaphoz:

  • 40 g forró víz
  • 30 g étcsoki
  • 100 g kristálycukor
  • 40 g majonéz
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 35 g liszt
  • 15 g holland kakaópor
  • csipet só

Egy nagy keverőtálba mérjük a csokit, ráöntjük a forró vizet és összekeverjük. Ezután jöhet hozzá a brownie alap többi hozzávalója is egyesével, sorban. Minden hozzávaló hozzáadása után keverjük el alaposan a masszát. 

A brownie alap masszáját kanalazzuk át egy 16 cm átmérőjű tortaformába, aminek az alját előzetesen kibéleltük szilikonos sütőpapírral, az oldalát pedig vékonyan kikentük vajjal. Majd toljuk be a 180°C-ra előmelegített sütőbe nagyjából 20 percre, illetve addig, amíg a brownie felülete fényesről mattra vált. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni a formában.

20171107_122454-01.jpeg

A töltelékhez:

  • 1 l tetszőleges jégkrém

Egy megközelítőleg 16 cm átmérőjű, 1 literes, mély keverőtálat béleljünk ki műanyag fóliával. A fagylatot hagyjuk konyhapulton kicsit felengedni, majd nyomkodjuk bele a bélelt tálba és tegyük be a mélyhűtőbe 15-20 percre.

A habhoz:

  • 70 g tojásfehérje
  • 80 g kristálycukor

A tojásfehérjét verjük kemény, fényes habbá a cukorral, majd jöhet az összeállítás. A browniet tegyük egy tortatálra, fordítsuk rá a megdermedt fagylaltot, húzzuk le róla a fóliát, majd rusztikusan vagy habzsákból nyomva burkoljuk be a habbal, amit pirítsunk meg zsebsárkánnyal és már kínálhatjuk is,

20171107_122447-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása