Tejturmix

Péter Dani blogja

Alakbarát répatorta

20171020_115722-01.jpeg

Az egyik kedvenc évvégi desszertem a répatorta, tele pirított magvakkal és egy nagy adag édes krémsajttal. Ezúttal egy alakbarát verziót osztok meg veletek. ...és tudjátok, mi a legjobb benne? Egyáltalán nem hiányzik belőle a cukor vagy a liszt. Így tökéletes, aki nem tudja, hogy milyen módon készült, tuti, hogy észre se fogja venni.

24 cm átmérőjű tortaformához

Hozzávalók:

  • 250 g sárgarépa, kis lyukú reszelőn lereszelve
  • 180 g xilit
  • 2 db tojás
  • 125 g kókuszzsír, olvasztva
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia
  • 2 db alma, hámozva, kockákra vágva
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 60 g darált dió
  • 180 g mandulaliszt
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat és mérjük bele a tészta összes hozzávalóját, alaposan keverjük össze. Öntsük a masszát a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába és 180°C-on 20 percig, majd a sütőt 160°C-ra mérsékelve, süssük készre a tortát. A formában teljes hűtsük ki majd vágjuk körbe és helyezzük egy tortatálra a megsült süteményt.

20171020_115754-01.jpeg

A tetejére:

  • 250 g light, natúr krémsajt (Philadelphia)
  • 80 g xilit, porrá őrölve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • pár szem gránátalmamag 
  • pár szem tökmag

Kanalazzuk egy keverőtálba a krémsajtot, jöhet hozzá a porxilit, a citromhéj és a citromlé is. Pár mozdulattal keverjük simára és kenjük el vékonyan a kész, kihűlt torta tetején. Végül dekoráljuk ízlés szerint, rusztikusan gránátalmamaggal és a tökmaggal. Jó étvágyat kívánok!

20171020_115731-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása