Tejturmix

Péter Dani blogja

Camembertes-áfonyalekváros partifalat

20171210_122956-01.jpeg

Karácsony után legtöbbünk eltelítődött a házi készítésű finomságokkal, legyen az sütemény vagy más főétel. Azonban a nagy kajakoma közepette már gondolkoznunk kell a szilveszter esti menün, vagy a snackeken. Jelen recept inkább az utóbbi lesz - elegáns, ínyenc, az ünnepléshez illő. Pár perc alatt kész van és már lehet is vinni a batyus bálba vagy a házibuliba.

20171210_122857-01.jpeg

Hozzávalók (24 horpadásos mini-muffin tepsihez):

  • 270 g Tante Fanny friss leveles tészta
  • 150 g áfonyalekvár
  • 125 g fokhagymás camembert
  • 100 g pirított, zúzott dió
  • 3 ág friss rozmaring
  • 14 g fokhagyma granulátum

Kenéshez:

  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál liszt

20171210_122914-01.jpeg

A mini-muffin tepsi 24 horpadását lisztezzük és vajazzuk ki. A friss leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel tegyük a konyhapultra felengedni. Utóbbit felengedés után vágjuk 24 db négyzetre. A kis négyzet alakú leveles tésztákkal béleljük ki a mélyedéseket. Először szórjuk meg az alját a pirított dióval és a fokhagyma granulátummal. Jöhet rá egy mokkáskanál lekvár, arra egy kocka sajt és pár levél rozmaring. Toljuk 200°C-ra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára. Nagy körültekintéssel, de még forrón szedegessük ki egy rácsra a falatkákat hűlni, különben nagyon könnyen beleragad a formába. Jó étvágyat kívánok!

20171210_123018-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása