Tejturmix

Péter Dani blogja

Csokis kifli – brunch szupersztár
Csokis kifli – brunch szupersztár

Ezúttal egy villámgyors brunch szupersztárt hoztam el nektek. Jó minőségű csokoládéval főzött puding és egy csomag friss leveles tészta. Tényleg semmi másra nincs szükség! 10 perc munka és már szemezhetünk is ezzel az illatos, ropogós reggelivel a kedvenc tejeskávénk társaságában.

dsc07387.JPG

6 darabhoz

Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny friss leveles tészta (270 g)
1 csomag tejszínes pudingpor
2 evőkanál cukor
350 ml zsíros tej
60 g jó minőségű étcsokoládé

...
Olivás narancstorta
Olivás narancstorta

Rettentően egyszerű kevert tészta, amit egyedivé és ellenálhatatlanná tesz az olívaolaj és narancsvirág aroma íze. Tudom, tudom, honnan szedjek ilyen puccos narancsvirág aromát? Én az Auchan-ban szoktam vásárolni, saját márkás és brutálisan illatos. 2 dl-es kék üvegcsében van, ha jól emlékszem 600 forintért. Ez a mennyiség rengeteg belőle, szóval mindenképp landoljon a kosárban, ha arra jártok!

17357317_1424350587628335_1258978188_o.jpg

18 cm átmérőjű tortaformához (kb. 6 szelethez)

...

Cinnabon - amerikai fahéjas tekercs
Cinnabon - amerikai fahéjas tekercs

Azt már tudjuk, hogy az amerikaiak tudnak élni. Ha kell, ha nem, reggeli rutinná alakult a Starbucks meglátogatása egy forró fűszeres kávéért, egy finom bagelért vagy éppen egy Cinnabonért, azaz krémsajtos fahéjas csigáért. Állítom, hogy ilyen finom fahéjas csigát még nem ettem! Martha Stewart receptje alapján készült, így nekem néhol picit megrepedezett, de ha ránézek szinte beleborzongom annyira jó.

dsc07354.JPG

32 db pici csigához

A tésztához:
115 g olvasztott ...

20 réteges palacsintatorta
20 réteges palacsintatorta

Ezt a desszertet a Scandal (Botrány) című sorozatban felszolgált 20 réteges palacsintatorta ihlette. Szerintem nagyon menő lett és legalább olyan finom, mint abban a bizonyos jelenetben. Jó ránézni erre a sok rétegre.

dsc07337.JPG

A palacsintatésztához:
6 db tojás
735 g zsíros tej
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál olvasztott vaj
190 g liszt
fél teáskanál mandulakivonat
1 teáskanál vaníliakivonat
fél teáskanál só

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a ...

Citromkrémes pavlova torta
Citromkrémes pavlova torta

Ezerszer hallottam már a pavlováról, de valahogy soha nem értettem, hogy mi lehet annyira jó egy gigantikus habcsókban. Azonban minden sütis gasztroblogra kell egy tuti pavlova recept! El is készült, tiszta nyár! Most már értem mit szeretnek benne: ropogós külső kéreg, puha pillecukor-szerű belső, szemtelenül élénkítő angol citromkrém, lazára vert légies tejszínhab, és egy kevés csokoládé. #FOODPORN #WARNING Meg van az új kedvencem!

dsc07332.JPG

Hozzávalók:
3 db ...

Gombás-sonkás hasé
Gombás-sonkás hasé

I gazi brunch kaja ez a hasé, szinte már ebédnek is beillik. Fűszeres hagymás-gombás-sonkás töltelék, r opogós leveles tészta és gőzölgően olvadozó sajt. Kell ennél több? Én megyek is, alig várom, hogy megkóstoljam!

dsc07320.JPG

Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
1 fej közepes vöröshagyma, finomra vágva
3 gerezd duci fokhagyma, durvára szeletelve
180-200 g gomba (én barna csiperkével készítettem) , vékonyra szeletelve
1 csokor petrezselyem, finomra vágva
só, bors

...
Szavarin
Szavarin

Soha nem készítettem, és nem is kóstoltam még eddig a fent nevezett édességet, pár napja egészen véletlenül akadtam a receptjére. Egészen pontosan egy „rum baba” vagy „Baba au Rhum” receptjére. Utána olvastam, felkeltette érdeklődésemet mindkét desszert. Mindkettő egy finom élesztős kosárka vagy muffin formában sült kis buci, amit jó alaposan megfürdetünk rumos cukorszirupban, végül tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálaljuk. Még soha nem ...

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása