Tejturmix

Péter Dani blogja

Epres smoothie tál - az ehető turmix
Epres smoothie tál - az ehető turmix

Manapság nagy népszerűségnek örvend a smoothie bowl, amit legjobban „turmix-tálként” lehetne lefordítani. A rendszeres Instagram böngészők biztosan összefutottak már szebbnél szebb tálakkal a #smoothiebowl tag alatt. Lényege, hogy sűrűbbre készítjük, mint egy átlagos turmixot. Pohár helyett tálból, szívószál helyett pedig kanállal fogyasztjuk.

dsc07481.JPG

Hozzávalók (1 tálhoz):
1 db banán, pár nagyobb darabra vágva, fagyasztva
300 g eper, fagyasztott
150 ...

Török sült tejberizs
Török sült tejberizs

Sok-sok recept és tipp után állítottam össze ezt a tökéletes sült tejberizst, ami megtévesztésig hasonlít a közkedvelt, török büfés változathoz. Remélem ti is kedved kaptok hozzá. 15 perc munka, a többit a sütő végzi!

dsc07470.JPG

Hozzávalók (4 személyre) :
100 g rizs
100 g víz
1 l zsíros tej (3,5%)
100 g kristálycukor
1 csipet só
2 teáskanál vaníliakivonat
2 db tojássárgája
25 g étkezési keményítő

Szükséges extra eszköz:
szakácsfáklya

A rizst és ...

Ahová szívesen járok #1 - Első Mádi Borház
Ahová szívesen járok #1 - Első Mádi Borház

m_elsomadi.jpg

Hétvégén egy csodálatos napot töltöttem együtt a rég nem látott barátaimmal. Szombat délután találkozunk és kiterveltük, hogy elmegyünk egy menő helyre vacsorázni, ahol végre jól kisztorizhatjuk magunkat és közben egy finomat is ehetünk. Mivel Borsod megyében, Miskolc mellett élek, az első ötletem az encsi Anyukám mondta étterem volt. Öveket becsatolni, indulhatunk! Sajnos, amikor megérkeztünk közölték velünk, hogy nincs szabad asztal, ha tudunk várni, ...

Fahéjas rétes cupcake gesztenyekrémmel
Fahéjas rétes cupcake gesztenyekrémmel

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én élek-halok a gesztenyéért és a gesztenyés desszertekért. Ezúttal cupcake formájában hoztam el ezt a csodás alapanyagot. Alul pillekönnyű csokoládés muffin, rajta részeges gesztenyekrém, illatos és nagyon ropogós réteslapok, pár frissítő mentalevéllel. Szerintem mindenképpen próbáljátok ki, ha ti is nagy gesztenyerajongók vagytok!

dsc07461.JPG

A kakaós muffinhoz:
100 g liszt
20 g holland kakaópor
1/2 mokkáskanál sütőpor
1 ...

Tökéletes házi krémes
Tökéletes házi krémes

Már korábban beígértem a házi krémes receptemet, amit most végre el is hoztam. Egyszerű és nagyszerű: 2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta, egy nagy adag tojásfehérjehabbal lazított puding és egy kis porcukor. Készítettem már tejjel is, de én és a családom a vízre szavazunk. Így sokkal ízletesebb, tejjel készítve zavaróan tömény tud lenni.

Ti mire esküdtök, víz vagy tej?

20-22 szelethez

dsc07400.JPG

Hozzávalók:
2 csomag (270 g) Tante Fanny friss leveles ...

20/20 torta kvíz
20/20 torta kvíz

karly-gomez-216612-unsplash.jpg

Ezúttal egy pofonegyszerű, de szórakoztató tortás játékra szeretnélek meghívni titeket. Hány tortát ismersz fel kép alapján a 20-ból? Vigyázzatok, van pár becsapós, de egyértelmű utalás is. Nagyon örülnék, ha megírnátok kommentben, hogy nektek hogy sikerült, milyen eredményt kaptatok!

A kommenteket várom itt a blogon, vagy a Tejturmix Facebook oldalán kommentben. Remélem tetszeni fog, játékra fel!

Panna Cotta eperöntettel
Panna Cotta eperöntettel

Az olasz panna cotta (szó szerinti fordításban: főtt tejszín) az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Bátran kijelenthetjük, hogy az olasz konyha nem csak pizzáiról, tésztaételeiről, de desszertjeiről is híres. Ezekben az édességekben, így a panna cottában is megjelenik az olaszokra jellemző, jó értelemben vett egyszerűség. Hihetetlenül gazdag, összeillő ízek néhány, jól megválasztott alapanyagból.

dsc07437.JPG

6 adaghoz

Hozzávalók:
500 g habtejszín
...

Klasszikus kókuszkocka
Klasszikus kókuszkocka

Egy finom retro kókuszkocka ebéd után? A klasszikus kókuszkocka. Mit is mondhatnék róla? Az egyik legegyszerűbb, legfinomabb kókuszos sütemény, egyszerűen megunhatatlan. Mindenki más receptre esküszik, én erre !

dsc07420.JPG

18-20 darabhoz

A tésztához:
400 g liszt
100 g vaj/margarin
3 evőkanál méz
2 csomag vaníliáscukor
2 teáskanál vaníliakivonat
200 g kristálycukor
200 g zsíros tej
2 db nagyobb tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A mázhoz:
200 g porcukor
100 g ...

Édes pizza házi túrókrémmel
Édes pizza házi túrókrémmel

Az egyik leggazdagabb konyha az olasz. Számtalan leves, antipasto, főétel, tésztavariáció... és persze a pizza gazdagítja. A nagyfokú, pizza iránti rajongásom szülte ezt a desszertet. Ropogós szélű, Tante Fanny pizzaalap, citromos házi túrókrém, lédús őszibarack és egy kis csoki. Kell ennél több? Ha már kicsit unjátok a Nutellás calzonét, jöhet egy kis frissítés az édes pizza-ételek tárházába.

dsc07412.JPG

1 gáztepsihez

Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny friss ...

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása