Tejturmix

Péter Dani blogja

Kalácspuding

20171026_131437-01.jpeg

Valami egyszerű, klasszikus desszertet keresel? Akkor talán pont erre az ínycsiklandozó kalácspudingra vágysz, ami pofonegyszerű és egy órán belül elkészül. 

Hozzávalók (8 adaghoz):

  • 500 g vajas kalács
  • 600 g zsíros tej
  • 2 db tojás
  • 100 g olvasztott vaj
  • 140 g barna cukor
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 db citrom és narancs reszelt héja
  • 80 g mazsola
  • 120 g meggy
  • 2 evőkanál barna cukor

20171026_131512-01.jpeg

A kalácsot felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk és betoljuk a 200°C-ra előmelegített sütőbe, míg aranybarna lesz. Kivesszük és félretesszük. Egy nagy keverőtálban alaposan összekeverjük a zsíros tejet, a tojást, a vajat, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a sót és a citrushéjakat. Beleszórjuk a pirult kalácsdarabokat, a mazsolát, alaposan összeforgatjuk és 15 percre félretesszük, amíg beszívja a keveréket.

Egy sütésálló tálat vékonyan kivajazunk és belenyomkodjuk a pudingot, a tetejére belenyomkodjuk a meggyszemeket, megszórjuk a két evőkanál barnacukorral és betoljuk a sütőbe, míg szépen megpirul a cukor. Szobahőmérsékleten tálaljuk vaníliasodóval vagy fagyival. Jó étvágyat kívánok!

20171026_131530-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása