Valami egyszerű, klasszikus desszertet keresel? Akkor talán pont erre az ínycsiklandozó kalácspudingra vágysz, ami pofonegyszerű és egy órán belül elkészül.
Hozzávalók (8 adaghoz):
- 500 g vajas kalács
- 600 g zsíros tej
- 2 db tojás
- 100 g olvasztott vaj
- 140 g barna cukor
- 2 teáskanál vaníliaesszencia
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál só
- 1 db citrom és narancs reszelt héja
- 80 g mazsola
- 120 g meggy
- 2 evőkanál barna cukor
A kalácsot felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk és betoljuk a 200°C-ra előmelegített sütőbe, míg aranybarna lesz. Kivesszük és félretesszük. Egy nagy keverőtálban alaposan összekeverjük a zsíros tejet, a tojást, a vajat, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a sót és a citrushéjakat. Beleszórjuk a pirult kalácsdarabokat, a mazsolát, alaposan összeforgatjuk és 15 percre félretesszük, amíg beszívja a keveréket.
Egy sütésálló tálat vékonyan kivajazunk és belenyomkodjuk a pudingot, a tetejére belenyomkodjuk a meggyszemeket, megszórjuk a két evőkanál barnacukorral és betoljuk a sütőbe, míg szépen megpirul a cukor. Szobahőmérsékleten tálaljuk vaníliasodóval vagy fagyival. Jó étvágyat kívánok!