Tejturmix

Péter Dani blogja

Kakaós-vajas darázsfészek

20180207_152520-01.jpeg

Egyetlen süteményes gasztroblog se létezhet egy jól bevált kakaós csiga recept nélkül. Hozom is a saját receptemet.

20180207_152532-01.jpeg

egy gáztepsihez

A tésztához:

  • 600 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 300 g tej

A töltelékhez:

  • 150 + 100 g puha vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia

A locsoláshoz:

  • 200 g tej
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia
  • csipet só

20180207_152540-01.jpeg

Az élesztőt felfutattjuk 100 g tejben, a kristálycukor társaságában, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, a sóval és a maradék tejjel. Közepesen kemény kelt tésztává kell dagasztanunk. Amikor már szálas a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk.

20180207_152551-01.jpeg

A 150 g puha vajat kikeverjük a porcukorral, a kakaóporral és a vaníliával. A kakaós-vajas krémmel megkenjük a tésztát, és feltekerjük. Éles késsel ujjnyi vastag korongokra vágjuk és az így kapott csigákat, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. A maradék 100 g vajat megolvasztjuk és meglocsoljuk vele a csigák tetejét. Hideg sütőbe toljuk, majd bekapcsoljuk 180°C-ra, hogy a melegedés alatt is keljen a csiga. Mikor majdnem kész, meglocsoljuk a sóval és vaníliával összekevert, felforrósított tejjel, visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.

20180207_152601-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása