Gyermeteg cupcake és sajttorta mániámról már mindenki tud, ezért is mertem nektek egy újabb sajttortával előállni. Amely sajttorta mostanában különösen a szívemhez nőtt, sokszor készült a konyhában és rengeteg dicséretet kapott. Ezért se tartom meg magamnak a jó dolgokat, nagyon egyszerűen elkészíthető és tuti, hogy ti is nagy elismerést söpörhettek be vele.
24 cm átmérőjű tortaformához
A kekszes alaphoz:
- 300 g darált, csokis keksz
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 160 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 140 g tejföl
- 3 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 160 g kristálycukor
- 2 teáskanál vaníliaesszencia
- 180 g étcsokoládé
- 1 evőkanál holland kakaópor
- csipet só
A kekszes alap hozzávalóit összekeverjük és a tortaforma aljába nyomkodjuk, félretesszük. A krémhez habosra keverjük a tojást és a tojásfehérjét a cukorral, a vaníliával és a sóval. Hozzákeverjük a mascarponét, a tejfölt, a kakaóport és a külön megolvasztott csokit. A kekszes alapra öntjük, elsimítjuk és 175°C-on, gőzös sütőtérben 50-55 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk teljesen hidegre hűlni.
A díszítéshez:
- Kinder csoki
- csokoládéívek
- habcsók
- Ferrero Rocher
- pár cukorgyöngy
Miután teljesen hidegre hűlt a torta, körbevágjuk és a tortaforma aljával együtt egy tálra tesszük, majd ízlésesen felhalmozzuk rá a díszítő elemeket. Jó étvágyat kívánok!