Korábban már számos desszertben megmutattam nektek, hogy a Baileys-t milyen széles körben fel tudjátok használni desszertekhez és hogy milyen ízbombát érhettek el vele. Ezúttal a megszokott csokis vagy vaníliás sütiket megugorva, savanykás és pirosló málnával köt házasságot a kedvenc ír krémlikőröm, ami pedig tuti, hogy a mennyben köttetett.
6 pohárhoz
A kekszes réteghez:
- 150 g kakaós keksz
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 1 evőkanál Baileys Original krémlikőr
A Baileys-habhoz:
- 100 g kristálycukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 360 ml habtejszín
- 100 ml Baileys Original krémlikőr
- 1 teáskanál vaníliaesszencia
A málnaöntethez:
- 200 g málna
- 2 evőkanál kristálycukor
- fél citrom reszelt héja
A díszítéshez:
- pár szem friss bogyósgyümölcs
- csokoládéívek vagy csokoládéforgács
A kekszes réteggel kezdjük. Ehhez a kekszet hanyagul összezúzzuk, összekeverjük a likőrrel, az olvasztott vajjal és félretesszük.
A habhoz egy keverőtálba mérjük a cukrot, a kakaóport és a habtejszínt, majd egy elektromos habverő segítségével könnyű habbá verjük. Ezután fokozatosan hozzácsorgatjuk a likőrt és a vaníliát - folyamatosan, alacsony fokozaton kevergetve. A kész habot is magunk mellé készítjük.
A málnaöntethez mérjük egy kis lábasba a friss vagy fagyasztott málnát, szórjuk rá a cukrot és a citromhéjat. Közepes lángon, nagyjából 10 perc alatt rotyogtassuk püré állagúra, néha megkevergetve. Levessük a tűzről és átpasszírozzuk egy sűrű szitán, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
Végül, állítsuk össze a desszertet! A pohár aljára szórjunk egy kanállal a kekszes keverékből, erre tegyünk egy nagy kanállal a habból, majd ugyanezt ismételjük meg még egyszer. Zárórétegként pedig kanalazzunk rá egy keveset a málnaöntetből, dobjunk rá pár szem friss bogyósgyümölcsöt és valamilyen választott csokoládédíszt, vagy forgácsot.
Jó étvágyat kívánok!