Ennél egyszerűbb és finomabb desszertet keresve se találhatnál. Színében, állagában és ízében is tökéletesen passzol a nagy tavaszi meleghez. Könnyed, barackos töltelék, amit sárgarépa és narancslé édesít.
1 rúd réteshez
Hozzávalók:
- 1 csomag (200 g) Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta
- 100 g olvasztott vaj
- 450 g (töltőtömeg) őszibarack befőtt, lecsepegtetve
- 1 közepes szál sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 3 evőkanál xilit
- 1 mokkáskanál só
- 100 g narancslé
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A sütőt előmelegítjük légkeverésen 200°C-ra vagy alsó-felső sütési fokozaton 220°C-ra. A rétestésztát kicsomagoljuk, egy nedves konyharuhára fektetünk egy lapot, megkenjük vékonyan olvasztott vajjal, majd jöhet rá a következő lap. Ezt megismételjük mind a hat lapnál. Természetesen az utolsó nem kenjük le.
A töltelékhez egy kis lábasba mérjük a kisebb kockákra vágott barackot, a reszelt sárgarépát, a xilitet, és a sót. A hideg narancslében teljesen feloldjuk a keményítőt. A barackos keveréket felforrósítjuk. Miután felforrt, hozzáöntjük a keményítős gyümölcslét és besűrítjük vele.
A tölteléket langyosra hűtjük és az előkészített, vajjal összeillesztett réteslapok aljára kanalazzuk. Feltekerjük a rétest és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Betoljuk az előmelegített sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.