Tejturmix

Péter Dani blogja

Barackos-répás rétes

20180429_140510-01.jpeg

Ennél egyszerűbb és finomabb desszertet keresve se találhatnál. Színében, állagában és ízében is tökéletesen passzol a nagy tavaszi meleghez. Könnyed, barackos töltelék, amit sárgarépa és narancslé édesít.

1 rúd réteshez

Hozzávalók:

  • 1 csomag (200 g) Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta
  • 100 g olvasztott vaj
  • 450 g (töltőtömeg) őszibarack befőtt, lecsepegtetve 
  • 1 közepes szál sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 mokkáskanál só
  • 100 g narancslé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

20180429_140559-01.jpeg

A sütőt előmelegítjük légkeverésen 200°C-ra vagy alsó-felső sütési fokozaton 220°C-ra. A rétestésztát kicsomagoljuk, egy nedves konyharuhára fektetünk egy lapot, megkenjük vékonyan olvasztott vajjal, majd jöhet rá a következő lap. Ezt megismételjük mind a hat lapnál. Természetesen az utolsó nem kenjük le.

A töltelékhez egy kis lábasba mérjük a kisebb kockákra vágott barackot, a reszelt sárgarépát, a xilitet, és a sót. A hideg narancslében teljesen feloldjuk a keményítőt. A barackos keveréket felforrósítjuk. Miután felforrt, hozzáöntjük a keményítős gyümölcslét és besűrítjük vele.

A tölteléket langyosra hűtjük és az előkészített, vajjal összeillesztett réteslapok aljára kanalazzuk. Feltekerjük a rétest és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Betoljuk az előmelegített sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.

20180429_140528-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása