Tejturmix

Péter Dani blogja

Papaya-lime granola

20180613_120715-01.jpeg

Mégis mitől más ez egy hétköznapi müzlitől? A granolát te magad állítod össze, az alapját képező gabonaféléket még felhasználás előtt megsütjük, ezzel megváltoztatva azok ízés és állagát. Édességének mértékét is az egészséges édesítőszerek, valamint a belekevert csonthéjasok, aszalványok, kandírozott gyümölcsök adják. Ez a recept csak útmutató, engedd szabadjára a fantáziádat és álmodd meg te is a saját szuperreggelidet. 

20180613_120755-01.jpeg

Hozzávalók:

  • 30 g víz
  • 65 g barnacukor 
  • 65 g méz
  • 65 g kókuszolaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 lime reszelt héja és leve
  • 500 g zabpehely
  • 40 g kókuszreszelék
  • 100 g magkeverék
  • 100 g kandírozott papaya
  • 1 marék mazsola

Egy nagy, wok-szerű edénybe összemérjük a vizet a cukorral, a mézzel, az olajjal, a sóval és a lime héjával, valamint levével. Nagy tűzre tesszük és 3 percig rotyogtatjuk. A zabpelyhet külön összevegyítjük a kókuszreszelékkel és a magkeverékkel. Az egészet hozzáborítjuk a mézes-limeos keverékhez, alaposan összeforgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Betoljuk a 160°C-ra előmelegített sütőbe és 45-50 perc alatt aranybarnára szárítjuk, néha megkevergetve. A granolát hagyjuk hűlni, majd elkeverjük a papayával és a mazsolával. A kész granolát csatos üvegbe tesszük és sötét, hűvös helyen tároljuk.

20180613_120656-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása