Tény, hogy emberek milliói szenvednek élelmiszer intoleranciától. A 2021-es évet egy mindenmentes finomsággal indítom, rájuk gondolva. Ha januárban te is diétázol vagy egészséges életmódot fogadtál, akkor neked is szuper választás ez a recept.
20 darabhoz:
- 120 g (nettó) alma
- 1 tk vaníliaesszencia
- 40 g rizsliszt
- 40 g zabliszt
- 40 g kukoricaliszt
- 40 g pirított, darált mogyoró
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk só
- 1 db lime és 1 db narancs reszelt héja
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 80 g kókuszzsír
Az almát felkockázzuk és egy tapadásmentes serpenyőben puhára pároljuk a vaníla társaságában. Leturmixoljuk és félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a liszteket, a mogyorót, a szódabikarbónát, a sót, a citrusok héját és a fűszereket. Összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt és vizes homok állagúra keverjük. Végül alaposan elkeverjük benne az almapürét. Tálba tesszük és műanyag fóliával lefedve hűtőbe tesszük egy órára. Diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle, majd két tenyerünk között kicsit kilapítjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és betoljuk a 160°C-ra előmelegített sütőbe 25 percre. Ne nyúljunk hozzá, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin, majd pakoljuk át óvatosan egy jól záró dobozba és hagyjuk egy éjszakát puhulni.