Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Cakepop (sütinyalóka) - irányadó recept

hogyan_2.png

A tésztához:

  • 100 g puha vaj
  • 140 g étcsokoládé
  • 140 g átszitált porcukor
  • 4 db tojás
  • 70 g átszitált liszt

A krémhez:

  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 100 g natúr krémsajt
  • 200 g olvasztott étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 200 g csokoládé ízlés szerint
  • szóróanyagok
  • papír szívószál/hurkapálcika

A vajat a cukor 2/3 részével habosra keverem. Közben vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és 5 percet hagyom hűlni, majd a kikevert vajas krémhez keverem. A tojások sárgáját egyenként hozzákeverem a masszához, a fehérjéket pedig az 1/3 porcukorral kemény habbá verem és a kettőt lazán összeforgatom. A legvégén pedig hozzászitálom a lisztet és óvatosan egynemű masszává keverem.

A masszát egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kenem és betolom a 180°C-ra előmelegített sütőbe, ahol tűpróbáig sütöm.

A megsült és kihűlt csokoládés piskótát kisebb darabokra tépkedem. Az olvasztott vajból, a porcukorból, az olvasztott csokiból és a krémsajtból krémet keverek és összedolgozom a piskótadarabokkal - hűtőbe teszem legalább fél órára. Golyókat formálok belőle, mint egy sima kókuszgolyónál és újabb 15 percre hűtőbe teszem.

Ezután ízlés szerinti csokoládét olvasztunk és a szúrópálcika végét beleforgatjuk, így nyomjuk bele a golyóba és ezután mártjuk a csokoládéba a golyókat. Végül tetszés szerint dekorálható (szórócukrok, drazsék, színes csokoládé, marcipán, morzsák, cukorkák, gyöngyök).

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr5511763845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png