22 cm-es tortaformához
A piskótához:
170 g liszt
12 g sütőpor
120 g vaj
100 g kristálycukor
2 db tojás
25 g citromlé
1 citrom reszelt héja
25 g narancslé
2 narancs reszelt héja
A fehércsoki-krémhez:
300 g fehércsoki
3 dl habtejszín
Burkoláshoz:
2 dl habtejszín
150 g fehércsokoládé
Díszítéshez:
kumquat
physalis
friss gyümölcsök
ehető arany festékpor
macaron
A narancsos piskótához a puha vajat kihabosítjuk, majd tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, aztán a többi hozzávalót. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, kivajazott kilisztezett tortaformában. Ha kihűlt háromba vágjuk. (Nem lesz a megszokott piskóta állagú, kicsit szaftosabb és ruganyosabb lesz.)
Elkészítjük a fehércsokikrémet. A tejszínt felforrósítjuk, beletesszük a lereszelt fehércsokoládét és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik, kihűtjük hidegre. Gépbe tesszük a megkeményedett krémet és habverő fejjel közepes fokozaton kihabosítjuk, két részre osztjuk. A három narancsos lapot betöltjük a két részre osztott csokikrémmel. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. A 2 dl tejszínt habbá verjük és lekenjük vele a torta tetejét, oldalát, majd újra hűtőbe tesszük. Felmelegítjük a 150 g csokit és Air Brush-ba töltjük. Körbe-permetezzük a süteményt, éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a gyümölcsökkel kidíszítjük és forró késsel óvatosan felszeleteljük.