Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Házi csipkelekvár

5 kisebb méretű befőttesüveghez

Hozzávalók:
1 kg csipkebogyó
400 g kristálycukor
nátrium-benzoát

Készítsük elő:
száraz dunszt
fertőtlenített, tiszta, száraz befőttes üvegek
tölcsér

dsc06567.JPG

Alaposan mossuk meg a bogyókat folyóvíz alatt, szűrő segítségével. Egyesével vágjuk le mindkét végét a termésnek és tegyünk egy lábasba. Engedjük rá annyi hideg vizet, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Majd forraljuk fel, vegyük takarékre és kb. 1 óra alatt főzzük puhára. Ha kellően megpuhult, botmixer segítségével alaposan pürésítsük le és szűrjük át kétszer. Tegyük egy tiszta lábasba a duplán átszűrt pépet és adjuk hozzá a cukrot, amivel rotyogtassuk 20 percig. Töltsük az előkészített befőttes üvegekbe, tetejét szórjuk meg egy-egy csipet nátrium-benzoáttal és hagyjuk száraz dunsztban teljesen kihűlni, majd mehet a kapra polcára.

dsc06571.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr9411844685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png