18 cm-es tortaformához
Hozzávalók:
500 g gyümölcsjoghurt (én szilvásból készítettem)
3 db tojás
75 g kristálycukor
50 g liszt
1 kávéskanál sütőpor
A díszítéshez:
karamellszósz
egy marék a kedvenc bonbonodból, durvára vágva
porcukor
A forma kikenéséhez:
vaj/margarin
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra, a tortaformát kivajazzuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig habosra keverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, a lisztet és a sütőport, majd habverő segítségével egyneművé keverjük. Óvatosan fellazítjuk a kemény fehérjehabbal és a masszát a formába öntjük, 45-50 perc alatt készre sütjük. (Ha van maghőmérőd 84-85°C-os maghőig süsd.)
Ha kész, a tortaformában hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Egy evőkanálnyi karamellszósszal kend meg a tetejét és rusztikusan halmozd rá a durvára vágott bonbonokat, szitált meg porcukorral és vékony sugárban csurgasd meg karamellszósszal. (A toppig teljesen opcionális.)
Ötlet: Landliebe