Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Bundás alma

4 db közepes méretű alma

A tésztához:
190 g finomliszt
10 g sütőpor
1 kávéskanál só
10 g cukor
290 g zsíros tej
1 db tojás
45 g olvasztott vaj
1 teáskanál őrölt fahéj

Még szükség lesz:
fahéjas cukor

olaj a sütéshez
juharszirup

dsc06828.JPG

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük, és habverővel csomómentesre keverjük. Konyhapulton 5 percig pihentetjük. Közben az almákat kb. 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Egy serpenyőt kikenünk olajjal és felforrósítjuk. Az almákat belemártjuk a palacsintamasszába és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Még forrón meghempergetjük fahéjas kristálycukorban és juharszirupba mártogatva kínálhatjuk is. Frissen az igazi!

dsc06833.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr2311960243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png