12 normál méretű cupcake-hez
A muffinhoz:
200 g liszt
40 g holland kakaópor
280 g porcukor
3 teáskanál sütőpor
csipet só
80 g olvasztott vaj
240 g zsíros tej
2 db nagyobb tojás
2 teáskanál vaníliaesszencia
12 db Pilóta keksz
A krémhez:
100 g szobahőmérsékletű vaj
160 g krémsajt
350 g porckor
1 táskanál vaníliaesszencia
4 db Pilóta keksz
Díszítés:
KitKat
Pilóta kesz
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra, a muffin tepsi mélyedéseit kibéleljük papír kapszlikkal. Fogjuk a 12 db Pilóta kekszet, válasszuk ketté őket, majd a krémes felű kekszet helyezzük a muffinformákba, a krémes felével lefelé. A kekszek másik felét zúzzuk össze és tegyük egy nagy tálba. Mérjük rá a lisztet, a kakaóport, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd vegyítsük össze. Egy másik tálba keverjük el a tojásokat a tejjel és a vaníliával. A nedves anyagokat apránként, folyamatos kevergetés mellett keverjük a száraz alapanyagokhoz, végül keverjük el a masszában az olvasztott vajat is. Egyenletesen osszuk el a papírral és a keksszel kibélelt formákban. Süssük készre az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kellőképpen kihűltek a muffinok, folytassuk a krémmel. Ehhez a kekszeket kettéválasztjuk, a krémet kikaparjuk és a tallérokat összezúzzuk. A puha vajat és a kekszekből kikapart tölteléket kihabosítjuk a cukorral, majd összeforgatjuk a sajtkrémmel és a vaníliával. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és megdíszítjük vele a muffinokat, tetejét KitKat-tel és Pilótával díszítjük.