Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Horváth Ilona sajtos pogácsája

Rengeteg pogácsa receptet próbáltam különféle szakácskönyvekből és az internetről. Közben folyton visszatértem minden idők legnépszerűbb magyar szakácskönyvének szerzőjéhez, Horváth Ilonához és az ő tökéletes sajtos-tejfölös pogácsájához. Ha figyelmesen készíted, ügyelve az apró részletekre, egy-két alkalom után már a kisujjadból kirázhatod.

Hozzávalók:
500 g liszt
250 g vaj
2 tojássárgája
30 g élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
pici só
10 g cukor
200 g trappista sajt
2 db egész tojás kenéshez

dsc06878.JPG

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt géppel kidolgozzuk a tésztát, amit 30 percig pihentetünk a deszkán. 1,2-2 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és háromba hajtjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, 20-20 perc pihentetés után. 

A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, késsel megrácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és lemezre helyezve még 10 percig pihentetjük. 200°C-on 15-20 percig sütjük.

Ügyeljünk arra, hogy a tojással való lekenés során a tojás ne csorogjon le a kiszaggatott pogácsa oldalán, mert akkor nem emelkedik meg szépen a sütemény.

dsc06879.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr4612012562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png