Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Fahéjas rétes cupcake gesztenyekrémmel

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én élek-halok a gesztenyéért és a gesztenyés desszertekért. Ezúttal cupcake formájában hoztam el ezt a csodás alapanyagot. Alul pillekönnyű csokoládés muffin, rajta részeges gesztenyekrém, illatos és nagyon ropogós réteslapok, pár frissítő mentalevéllel. Szerintem mindenképpen próbáljátok ki, ha ti is nagy gesztenyerajongók vagytok!

dsc07461.JPG

A kakaós muffinhoz:
100 g liszt
20 g holland kakaópor
1/2 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
4 db tojás
120 g cukor

A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy tetszőleges papírkapszlival. A tésztához a lisztet összekeverjük az átszitált kakaóporral, a sütőporral és a sóval. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékből lágy habot verünk, amelyhez apránként hozzáadjuk a cukor egyharmadát, és addig verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk. Ezután a tojássárgájákat és a maradék cukrot robotgéppel 3-4 perc alatt külön tálban felhabosítjuk. Végül a tojássárgájás habhoz fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjés habot, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes keveréket. A tésztát arányosan elosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 20 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

dsc07464.JPG

A réteskorongokhoz:
200 g gyorsfagyasztott réteslap
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál őrölt fahéj
kevés napraforgóolaj

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra ésa pultra két egyforma méretű tepsit és két ív szilikonos sütőpapírt. A réteslapot konyhapulton hagyjuk felengedni, majd kiterítjük. Ecset segítségével egy lapot megkenünk vékonyan olajjal, megszórjuk szitán keresztül a fahéjjal elkevert porcukor egy részével és ráfektetünk még egy lapot. Ezt addig folytatjuk, amíg a réteslapunk el nem fogy. Az utolsó, fedő lapra nem kerül olaj, se fahéjas cukor. Fogunk egy közepes méretű pogácsaszaggatót és kevés felesleget hagyva korongokat szaggatunk belőle. A tepsi alját kibéleljük az egyik sütőpapírral, ráhelyezzük a korongokat, szorosan egymás mellé, a tetejére ráfektetjük a másik papírt és a másik tepsit. Betoljuk az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, de érdemes néha nézegetni, nehogy túlbarnuljon. Egy ropogós, erősen fahéj illatú korongot kell kapnunk. Ha kész, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A gesztenyekrémhez és a díszítéshez:
200 g puha vaj
200 g porcukor
2 evőkanál rum
200 g felengedett gesztenyemassza
porcukor a szóráshoz
pár, friss mentalevél

A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot és tovább habosítjuk, míg szép sima, egynemű krémet nem kapunk. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és elkezdjük összeállítani a desszertet. Fogunk egy muffint és a tetejét befedjük apró gesztenyerózsákkal a csillagcsöves nyomózsákba töltött masszából. Mehet rá egy fahéjas réteskorong, arra egy adag gesztenyerózsa, fahéjas korong, gesztenyerózsa, végül újra egy fahéjas réteskorong. A krémbe betűzünk egy-két mentalevelet és az egészet meghintjük porcukorral. Jó étvágyat!

dsc07465.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr7812452915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png