Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Bodzaszörp

Már javában tart a bodzaszezon, és végre tegnap én is elkészítettem az idei adagot. Ha még gondolkozol, nem árt sietni, nehogy elvirágozzon a bodza. Legyen szép napotok!

20170523_125126-01.jpeg

Hozzávalók:
40-45 db (kinyílt, megmosott) bodzavirág
4 kg kristálycukor
4 liter víz
4 db citrom (héjával együtt karikára vágva)
4 db citrom (héj nélkül karikára vágva)
60 g borkősav
1 csapott teáskanál szalicil

Egy 8-10 literes edény aljára tesszük a virágokat, a citromkarikákat, ráöntjük a cukrot, a szalicilt, a borkősavat és a vizet. Állni hagyjuk, naponta 4-5 alkalommal megkeverjük. 4-5 nap után leszűrjük és üvegekbe töltjük.

TIPP: Közben lehet kóstolgatni és ízesíteni a kedved szerint. Ha kicsit savanykásabban szereted, akkor picit faragj le a cukor mennyiségéből. Ha pedig a virág fejek kisebbek, nyugodtan mehet bele 50-55 db is.

20170523_125202-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr6212535895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.05.26. 13:23:51

Bár lehetne bodzavirágot kapni a piacokon! :o(

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png