Ez a cupcake minden bizonnyal a hedonizmus kimaxolása. Mennyei duplacsokis muffin alap, rajta egy lágy vaníliás vajkrém, amit ropogós fehércsokoládémáz borít. Ja és a tetejére még egy darab rahát is került, ami nálam az idei nyár kedvenc csemegéje. Próbáljátok ki ti is!
12 darabhoz
A muffinokhoz:
120 g barnacukor
2 db tojás
200 g natúr joghurt
80 g napraforgó olaj
250 g liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál holland kakaópor
100 g tejcsokoládé, apró kockákra vágva
Az egész tojásokat a barnacukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, és elkeverjük. Mehet hozzá a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna és a kakaópor. Folyékony, ragacsos tésztává keverjük. Hozzászórjuk a felkockázott tejcsokoládét, még egyet keverünk rajta gyorsan és a 160°C-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe tesszük a papírkapszlikkal bélelt muffintepsivel, 15-20 percre, illetve tűpróbáig. Miután kisültek a muffinok, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük az ízletes vajkrémet a tetejére.
A vajkrémhez:
250 g puha vaj (vagy fele-fele arányban vaj-margarin)
200 g porcukor, átszitálva
1 csipet só
2 teáskanál vaníliaesszencia
2 evőkanál habtejszín
A vajat a robotgéppel közepes sebességre állítva lazítsuk fel. A porcukrot adagonként adjuk a vajhoz és a robotgépet állítsuk lassú fokozatra. Keverjük hozzá a vanília kivonatot és a tejet vagy tejszínt és még 3-4 percig keverjük lassú fokozaton. (A tej vagy tejszín a vajkrém lazítására szolgál.) A kész vajkrémet kanalazzuk egy csillagcsővel ellátott habzsákba, a végét csavarjuk el és tegyük félre hűvös helyen.
Ha teljesen szobahőmérsékletűre hűltek a muffinok, a betöltött vajkrémmel mindegyik tetejére nyomjunk belőle egy nagy adagot, rózsa formában. A sütiket sorakoztassuk egy tálcára és tegyük a hűtőbe egy órára dermedni.
A tetejére:
225 g fehércsokoládé
2 evőkanál kókuszzsír
rahát
Egy keskenyebb, magasabb falú edényben (pl.: üveg mérőkancsó) olvasszuk fel a csokit a kókuszzsírral. Szépen keverjük egyneműre, a sütiket vegyük ki a hűtőből és a vajkrémig merítsük meg mindegyiket az olvasztott fehércsokoládéban. A tetejére még ekkora nyomjunk egy darab rahátot és újra tegyük a hűtőbe dermedni egy órára. Jó étvágyat kívánok!