Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Sütésmentes kivitorta

20171220_110121-01.jpeg

Az év első hete nálam szerencsére a pihenésről szólt, de így sem bírtam ki, hogy ne süssek valamit. Volt a kamrában csokis keksz, a hűtőben pedig kivi és túró, a végeredmény pedig egy no-bake, kekszes alapú túrótorta lett, kivivel és egy ragyogó zselével.

20171220_110130-01.jpeg

Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortaformához):

A kekszes alaphoz:

  • 250 g amerikai csokis keksz (chocolate chip cookie)
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 90 g olvasztott vaj

A csokidarabkás kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kakaóporral és az olvasztott vajjal, majd a tortaforma aljába tömörítjük.

A túróréteghez:

  • 250 g szobahőmérsékletű, puha vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliaesszencia
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 6 db tojássárgája
  • 750 g áttört tehéntúró
  • 50 g hideg víz
  • 100 g zsíros tej
  • 25 g zselatin por

A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd jöhet hozzá a vanília, a citromhéj és a tojások sárgája is egyesével elkeverve, legvégül az áttört túró. A zselatin megduzzasztjuk kb. 5 perc alatt a jéghideg vízben, közben a tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és kevergetve feloldjuk benne a megduzzadt zselatint és ezt is hozzákeverjük a krémhez. Ráöntjük az alapra és a tetejét elegyengetjük.

20171220_110138-01.jpeg

A tetejére:

  • 5 db kivi, meghámozva, 1 cm vastag karikákra vágva
  • 25 tortazselé 
  • 40 g kristálycukor
  • 500 g víz

A por állagú tortazselét elkeverjük a kristálycukorral, felöntjük a vízzel és felforraljuk. Ha felforrt, 1 percig főzzük nagy lángon, majd kb. 12-15 perc alatt hagyjuk picit lehűlni. A túrótorta tetején ízlésesen elrendezzük a gyümölcsöt és ráöntjük, a közepétől kifelé a tortazselét, majd újabb másfél órára a hűtőbe tesszük. 

20171220_110626-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png