Ha valami elegáns, de egyszerűen elkészíthető desszertet kérnek tőlem, az első dolog ami eszembe jut, az a panna cotta. A blogon három másik változatát is megtaláljátok, így van miből válogatni. Remélem, kipróbáljátok!
Hozzávalók (6 pohárhoz):
- 500 g habtejszín
- 50 g zsíros tej
- 50 g kókuszos likőr
- 50 g kristálycukor
- csipet só
- 7 g lapzselatin
- pár szem friss eper
A zselatin lapokat jéghideg vízbe áztatjuk. Egy nyeles forralólábasba mérjük a tejszínt, a tejet, a likőrt, a cukrot és a sót. Lassan felforrósítjuk, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatin lapokat. Pár szem epret vékonyan felszeletelünk és beledobáljuk a poharak aljába. Nyakon öntjük a tejszínes keverékkel és betesszük a hűtőbe 4-5 órára, vagy egy éjszakára. Jó étvágyat kívánok!